Menu
in

Cercetător la Oxford: „Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”

Andrew Pollard, cercetător la Oxford și unul dintre creatorii vaccinului COVID Oxford – AstraZeneca, a avertizat că administrarea unei doze de vaccin la fiecare jumătate de an nu este o idee „sustenabilă”.

Într-un interviu acordat cotidianul The Telegraph, Pollard a declarat că „nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni”.

Omul de știință, care conduce Comitetul Mixt pentru Vaccinare și Imunizare din UK, a subliniat nevoia „de a-i vaccina pe cei vulnerabili”, ca alternativă la vaccinarea tuturor persoanelor de peste 12 ani. Acesta a explicat că este nevoie în continuare de mai multe date pentru a stabili „dacă și cât de des trebuie vaccinați cu doze suplimentare cei care sunt vulnerabili”.

Expertul a ridicat semne de întrebare cu privire la necesitatea celei de-a patra doze, spunând că oamenii de știință au nevoie de mai multe date înainte de a decide în privința acesteia. Israelul a început deja administrarea celei de-a patra doze, care este acum oferită persoanelor imunocompromise, celor de peste 60 de ani și cadrelor medicale.

Pollard s-a declarat optimist, spunând că ce e mai rău a trecut și că lumea trebuie acum să depășească acum perioada rece. „La un moment dat, societatea trebuie să se deschidă”, a spus el.

„Când vom deschide, va exista o perioadă cu o creștere a infectărilor, de aceea iarna nu este cel mai bun moment”, a adăugat expertul britanic.

IMAGINI ȘOCANTE! Anti-vacciniștii din Marea Britanie amenință că vor trece la acțiuni VIOLENTE

Între timp, în Israel au apărut deja primele informații despre efectul celei de-a patra doze, iar veștile sunt deocamdată pozitive, scrie Libertatea.

„La o săptămână după a patra doză, știm acum cu un grad înalt de certitudine că cea de-a patra doză este sigură”, a declarat premierul Naftali Bennett la Sheba Medical Center, unde vaccinul este administrat în cadrul unui studiu clinic realizat pe angajați din sistemul medical, în contextul creșterii la nivel național a infectărilor provocate de noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, scrie Reuters. „Cel mai probabil, acest fapt înseamnă o creștere semnificativă a protecției oferite împotriva infectărilor, spitalizărilor și simptomelor severe”, a adăugat Naftali Bennett. Israel a jucat un rol principal în rândul statelor care au studiat efectele vaccinurilor anti-COVID-19, fiind totodată țara cu cea mai rapidă campanie de vaccinare cu două doze a populației sale în 2021 și una dintre primele țări din lume care au început să administreze doze de rapel.


…Cercetător la Oxford: „Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
Exit mobile version