Menu
in

Companiile Ryanair și British Airways, investigate în Marea Britanie pentru că nu au rambursat banii clienților în pandemie

British Airways și Ryanair sunt acuzate că au încălcat legea consumatorilor din Marea Britanie prin faptul că nu au oferit rambursări clienților cărora li s-au anulat zborurile din cauza pandemiei de coronavirus, arată BBC.

Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) a declarat că poziția companiilor aeriene le-ar fi încălcat drepturile clienților.

Companiile aeriene au oferit alte opțiuni, dar ambele au refuzat rambursările, arată instituția citată.

Cu toate acestea, BA a afirmat că a acționat legal, iar Ryanair a menționat că a rambursat banii clienților în cazuri justificate.

În timpul celor trei perioade de restricții din Marea Britanie, oamenilor li sa spus să evite călătoriile neesențiale.

CMA a spus că, în timp ce BA a oferit vouchere și rezervări pentru zboruri care nu au fost anulate, iar Ryanair a oferit rezervări, ambele au refuzat rambursările în bani.

Boris Johnson: Zborurile din și către Marea Britanie, restricționate până în luna mai

Andrea Coscelli, director executiv al CMA, a declarat: „Deși înțelegem că aceste companii aeriene au avut o perioadă grea în timpul pandemiei, oamenii nu ar trebui să piardă bani. Clienții au rezervat aceste zboruri cu bună-credință și nu au putut din punct de vedere legal să zboare, din cauza unor circumstanțe cu totul în afara controlului lor. Credem că acestor persoane ar fi trebuit să li se ofere banii înapoi.”

De obicei, CMA încearcă să colaboreze cu firmele pentru a rezolva orice problemă. Cu toate acestea, dacă firmele nu sunt de acord, poate fi solicitată o hotărâre judecătorească pentru a le obliga să ramburseze clienților banii și să își modifice practicile.

CMA nu poate amenda firmele dacă se constată că au încălcat legea consumatorilor – ceea ce diferă de competențele sale în cazurile de concurență, unde poate percepe amenzi.

Un purtător de cuvânt a spus: „Este incredibil faptul că guvernul încearcă să pedepsească în continuare o industrie care este în genunchi, după ce a interzis companiilor aeriene să zboare semnificativ mai bine de un an.”

„Orice acțiune întreprinsă împotriva industriei noastre va servi doar la destabilizarea acesteia, cu consecințe pentru locuri de muncă, afaceri, conectivitate și economia Regatului Unit”, a mai adăugat acesta.

Ryanair a spus că a analizat rambursările de la caz la caz și a rambursat banii „în cazuri justificate”.

Până acum, CMA a primit 148.000 de reclamații, multe dintre acestea fiind legate de rambursările de vacanță.

În aprilie, autoritatea a amenințat că va acționa în justiție firmele care oferă vouchere în loc de rambursări pentru cazare.

Apoi, în mai, a avertizat companiile de turism că trebuie să fie gata să ramburseze banii clienților și a spus că cinci mari firme de vacanță, inclusiv Tui, Lastminute.com și Virgin Holidays, au rambursat un total de 200 de milioane de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version