Copiii mai bogați din Marea Britanie „au avut cea mai mare scădere a sănătății mintale în timpul pandemiei”. Sănătatea mintală a copiilor s-a înrăutățit în Marea Britanie în timpul pandemiei. Dar cei ai căror părinți aveau un nivel de educație ridicat, erau angajați, au rămas împreună și aveau venituri mari au suferit scăderi mai accentuate ale sănătății mintale decât cei mai puțin înstăriți.
>>> „O chestiune de rușine națională”: 400.000 de oameni așteaptă mai mult de o zi la Urgențe în Anglia
Copiii mai bogați din Marea Britanie
Rezultatele, publicate în Journal of Epidemiology and Community Health, arată că diferența dintre sănătatea mintală a celor mai săraci și cea a celor mai bogați copii s-a redus în timpul pandemiei.
Autorii cercetării au citat o serie de motive potențiale pentru rezultatele lor. Unul dintre acestea a fost faptul că părinții au jonglat cu munca foarte bine plătită și cu îngrijirea și educarea copiilor în timp ce școlile erau închise.
>>> Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”
“Este posibil ca această presiune, care a fost legată de nivelurile de suferință ale părinților, să fi fost mai mare în cazul familiilor cu părinți angajați care trebuiau să echilibreze îngrijirea copiilor cu munca lor plătită”, au spus ei.
“Mai mult, presiunile intense și riscul crescut de infecție Covid cu care s-au confruntat lucrătorii esențiali (cheie) în această perioadă ar fi putut să fi pus și mai multă presiune asupra unor familii cu părinți angajați.
Peste 9.000 de copii studiați
“De exemplu, studiile din Brazilia și Bangladesh au arătat că copiii ai căror părinți au lucrat în roluri esențiale și nu au putut lucra de acasă au avut o stare de sănătate mintală mai proastă în timpul pandemiei.
“Speculăm că aceste presiuni în exces cu care s-au confruntat unii părinți care muncesc, cărora li s-a cerut să echilibreze îngrijirea copiilor și munca plătită în timpul pandemiei, ar fi putut contribui la sănătatea mintală mai proastă a copiilor cu părinți angajați în timpul pandemiei, comparativ cu cea de dinainte.”
Studiul a analizat datele pentru 9.272 de copii ca parte a Studiului longitudinal al gospodăriilor din Marea Britanie.
surse: The Guardian