Menu
in

COVID-19 în Marea Britanie: Peste 18.800 de cazuri și 80 de morți în ultimele 24 de ore

Marea Britanie a înregistrat alte 18.804 de cazuri de Covid-19 și 80 de decese, numărul infectărilor zilnice crescând cu 35% într-o săptămână.

Statisticile Ministerului Sănătății din Regatul Unit arată că numărul zilnic de infectări a crescut cu 34,6% într-o săptămână, față de cele 13.972 de cazuri declarate lunea trecută. Dar de-al doilea val este însă departe de cele mai întunecate zile ale primăverii, când cel puțin 100.000 de britanici se îmbolnăveau în fiecare zi.

Datele guvernamentale arată, de asemenea, că numărul deceselor a crescut din nou, iar cifrele de luni sunt întotdeauna afectate de un decalaj de înregistrare în weekend, scrie Daily Mail.

Boris Johnson avertizează: Spitalele din Manchester vor fi pline până la sfârșitul lunii octombrie

Și internările în spitale au crescut la 988, pe 15 octombrie, în comparație cu 676 în urmă cu o săptămână. Spre comparație, cifrele au scăzut sub 100 în timpul verii și au ajuns la 3.500 la sfârșitul lunii martie și la începutul lunii aprilie.

Noile cifre vin în momentul în care Țara Galilor a anunțat un „lockdown” de 2 săptămâni, cu baruri, restaurante și magazine neesențiale închise. Premierul galez,  Mark Drakeford, a declarat că mișcarea va intra în vigoare de vineri, 23 octombrie, de la ora 18:00 și a susținut că eșecul acțiunii ar însemna că „vor muri mai mulți oameni”.

Acțiunea din Țara Galilor se presupune că va crește presiunea asupra lui Boris Johnson, care a rezistat cu disperare unei asemenea opțiuni din Anglia. Irlanda de Nord și Scoția au introdus deja propriile restricții la nivel național.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version