Menu
in

Creștere spectaculoasă a prețurilor locuințelor în Marea Britanie în ultimul an. Cea mai mare din 2014

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut în medie cu 9,5%,, cumpărătorii căutând case și grădini mai mari după lockdownul provocat de pandemie.

Prețurile au crescut cu aproape 10% în ultimul an, pe măsură ce pandemia a crescut cererea de proprietăți și grădini mai mari, scrie Daily Mail.

Astfel, o locuință medie costă acum 261.743 de lire sterline, conform indicelui prețurilor din mai al băncii Halifax – un nou record.

Creșterea a fost de 9,5% în ultimul an, ceea ce înseamnă că o locuință medie costă mai mult cu 22.000 de lire sterline decât în mai 2020.

Numai în ultima lună, prețul unei proprietăți standard a crescut cu 1,3 procente – mai mult de 3.000 de lire sterline.

Noile cifre vin la o săptămână după ce Nationwide a arătat că prețul unei case tipice din Marea Britanie a crescut cu 10,9% în 12 luni, cea mai mare creștere anuală din august 2014.

Potrivit Halifax, Țara Galilor a înregistrat cea mai rapidă rată de creștere în ultimele 12 luni. Creșteri au fost și în nord-vest și în regiunile Yorkshire și Humber, în timp ce proprietarii de apartamente vânau mai mult spațiu și acces la aer liber.

Prețurile locuințelor din Marea Britanie, la cel mai înalt nivel din toate timpurile

Mai mult, scutirea de taxă de timbru, introdusă atunci când pandemia a început, anul trecut, a alimentat o creștere rapidă a prețurilor.

Cu toate acestea, sudul Angliei, care este în mod tradițional motorul de creștere a prețurilor locuințelor din Marea Britanie, rămâne în urmă – în special Londra, unde prețurile au crescut cu doar 3,1%.

Lucy Pendleton, expert în proprietăți la agenții imobiliari James Pendleton, a declarat: „Incapacitatea britanicilor de a pleca în vacanță înseamnă că nu există niciun motiv de a exclude mutarea într-o casă mai mare.”

Cu toate acestea, a adăugat ea, „o cerere susținută și puternică” în următoarele câteva luni ar putea avea ramificații atunci când piața va stagna, spre toamnă, oferind ceea ce ar putea fi ca o încetinire mai rapidă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version