in

Critică fără precedent din Europa la adresa lui Cameron. „Răspândiți minciuni pline de ură și resentimente naționaliste”



Dezbaterea din Marea Britanie cu privire la Europa este condusă de minciuni pline de ură, resentimente naționaliste și de transformarea imigranților români și bulgari în țapi ispășitori, a spus președintele Parlamentului European, Martin Schulz, după o întâlnire recentă cu premierul David Cameron.

Schulz a făcut aceste remarci într-un discurs pe care l-a ținut la Londra, după discuțiile purtate cu David Cameron, care a promis că va renegocia legăturile Marii Britanii cu UE înainte de a organiza, până la sfârșitul lui 2017, un referendum privind apartenența la Uniunea Europeană.

Deși președintele Parlamentului European nu a pomenit numele lui Cameron, comentariile sale pot fi foarte ușor interpretate ca o critică fără precedent la adresa liderului britanic.

”Există încercări din partea unor oameni în Europa, dar și în această țară (Regatul Unit – n.red.), de a crea noi bariere între țări”, a spus Schulz. ”Stârnind un sentiment de panică privind așa-numiții turiști pentru beneficii din România și Bulgaria care vor să prădeze sistemele de protecție socială ale țărilor gazdă”.

Se spun minciuni totale… Ceea ce mă întristează și înfurie în toată această dezbatere este subînțelesul de resentimente naționaliste. Este răspândită ură. Oamenii sunt folosiți ca țapi ispășitori”.

Potrivit The Guaridan, un purtător de cuvânt al lui Cameron a descris întâlnirea acestuia cu Schulz ca fiind una bună, deși vor fi necesare discuții viitoare între cei doi. ”Vor fi exprimate o mulțime de viziuni diferite pe timpul acestei renegocieri”, a spus acesta.

Cameron și-a promovat ideile în întâlniri cu peste 20 de omologi UE până acum și urmează să-și prezinte în mod formal planurile liderilor UE, la Bruxelles, săptămâna aceasta. Cameron este încrezător că se vor obține concesii și vrea ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană reformată.

Alții nu sunt atât de încrezători. Cameron a stârnit deja o rebeliune parlamentară din partea propriilor lui parlamentari eurosceptici care consideră demersul lui drept o încercare de a îndrepta votul în favoarea rămânerii în UE. În străinătate, eforturile sale de a câștiga în fața liderilor UE au determinat un răspuns mixt.

Schulz, german social-democrat, este de părere că crede că David Cameron nu are ”nicio șansă” să determine UE să revizuiască tratatele de bază și l-a îndemnat să facă un compromis privind ceea ce el descrie drept propuneri ”controversate”.

Cameron a declarat că își dă seama că realizarea reformei sale este complicată. ”Avem multe de făcut în această reformă și renegociere, o mulțime de aspecte dificile de discutat”. Premierul are în vedere restricționarea accesului imigranților UE la ajutoare sociale ca parte cheie a acestui efort.


Primarul Londrei spune NU Uniunii Europene. „Trebuie să arătăm că suntem serioși!”

Scandalul alocațiilor: România a aprobat TACIT reforma austro-britanică a ajutoarelor sociale din UE

Cameron s-a răzgândit. Nu vrea referendum pentru UE în 2016

Proiectul referendumului pentru ieșirea din UE a ajuns în Camera Comunelor. Hammond: „O decizie istorică”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Polițiștii îi trezesc pe cerșetorii de la Marble Arch. Cum reacționează aceștia? VIDEO

Din Bucovina, la Londra, via Germania și Austria, Doru Prelipcean gătește italienește. „Nu am vrut să fac mici la grătar și ficăței de pasăre cu usturoi”