Menu
in

Criza combustibilului în UK: Doar 27 de șoferi din UE au aplicat pentru vize de muncă

Doar 27 de șoferi din UE au aplicat pentru vizele temporare de muncă în Marea Britanie, cauzând îngrijorare cu privire la planurile guvernului Boris Johnson de a aduce mii de lucrători pentru a remedia lipsa alimentelor.

Doar 27 de șoferi pentru cisterne petroliere din UE au solicitat să lucreze în Marea Britanie, prin intermediul sistemului de vize de urgență al guvernului, conceput pentru a remedia lipsurile de combustibil din țară, potrivit unui raport citat de The Independent.

Raportul care a apărut în The Times arată că a existat un interes redus pentru vizele disponibile pentru șoferii de cisterne petroliere, ridicând întrebări cu privire la câte persoane vor veni de fapt în Marea Britanie pentru a ocupa posturile vacante.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a anunțat că 300 de șoferi de combustibil vor avea voie să vină în Marea Britanie din străinătate „imediat” și să rămână până în martie, în timp ce alte 4.700 de vize pentru șoferii străini de camioane vor fi puse la dispoziție de la sfârșitul acestei luni până la sfârșitul lunii februarie.

Marea Britanie angajează șoferi pe cisterne petroliere din UE. Cum puteți aplica

„Oamenii nu vor să vină decât dacă există o alternativă cu adevărat atractivă”, a declarat pentru The Times Rod McKenzie, directorul de politici al Asociației de Transport Rutier din Marea Britanie.

„Nu renunți la un loc de muncă bine plătit pentru un loc de muncă mai bine plătit dacă acesta va dura doar câteva luni”, a continuat acesta.

Sunak: „Nu am o bachetă magică pentru a rezolva criza”

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a insistat sâmbătă că este „încrezător” că lucrătorii vor veni în Marea Britanie.

„Desigur, există concurență pentru șoferi – în toată Europa – dar este important să încercăm să facem tot ce putem”, a declarat Javid pentru Sky News.

Luni, 4 octombrie, liderii industriei au avertizat că vor exista rafturi goale în supermarketuri, de acest Crăciun, în timp ce ministrul de Finanațe Rishi Sunak susține că nu poate „flutura o baghetă magică” pentru a face ca problemele lanțului de aprovizionare să dispară.

Aproximativ 200 de militari – jumătate dintre ei șoferi – au fost desfășurați pentru a ajuta la livrarea combustibilului către stațiile petroliere, aproximativ 22 la sută din benzinăriile din Londra și sud-estul Angliei fiind lipsite de carburanți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.3]
Exit mobile version