in

Marea Britanie angajează șoferi pe cisterne petroliere din UE. Cum puteți aplica

Marea Britanie angajează șoferi pe cisterne petroliere din UE. Cum puteți aplica

Guvernul britanic a anunțat că, în perioada 1-15 octombrie, persoanele eligibile care nu au rezidență în Regatul Unit pot aplica pentru vize temporarea ca șoferi pe cisterne petroliere.

Astfel, aceștia pot primi permisiunea de a intra și a lucra în Marea Britanie până la 31 martie 2022, dacă vor îndeplini cerințele de eligibilitate la frontieră.

Condiții de eligibilitate pentru a obține viza de muncă

Sunteți eligibil pentru a fi luat în considerare în cadrul acestei scheme:

  • Sunteți rezident într-un stat care nu are nevoie de viză pentru a intra în Marea Britanie
  • Dețineți permis auto UE, SEE sau elvețian pentru a conduce cisterne de combustibil HGV (categoria C sau C + E plus acreditare pentru transportul de combustibil în urma convenției internaționale privind transportul de mărfuri periculoase)
  • Aveți o scrisoare de aprobare ca șofer pe cisterne de combustibil eliberată de către Ministerul Afacerilor, Energiei și Strategiei Industriale (BEIS)
  • Ați ajuns în Marea Britanie în scopul angajării ca șofer pe cisternă de combustibil între 1 octombrie 2021 și 15 octombrie 2021

La frontieră trebuie să arătați un pașaport național valabil și scrisoarea de aprobare din partea ministerului amintit. Nu puteți intra în țară printr-o poartă electronică.

Dacă solicitați permisiunea de a intra în cadrul acestei scheme, ofițerul de la frontieră va lua în considerare toate criteriile de mai sus.

75% dintre șoferii români de TIR nu pot intra în Marea Britanie. Nu au PAȘAPOARTE

Acesta va constata dacă


  • Vreți să intrați în Marea Britanie în scopul angajării în calitate de șofer pe cisternă de combustibil
  • Dacă vă veți putea întreține și locui fără a recurge la fonduri publice
  • Dacă intenționați să părăsiți Regatul Unit la sfârșitul perioadei de autorizare.

În cazul în care cazul dumneavoastră este luat în considerare și sunteți eligibil, vi se va acorda permisiunea de a intra și de a lucra în Marea Britanie ca șofer de cisternă pentru angajatorul specificat, până la 31 martie 2022.

Scrisoarea de aprobare și angajare în Marea Britanie

Pentru a fi eligibil, trebuie să primiți o scrisoare de avizare ca șofer de combustibil HGV acordată de către BEIS care să confirme aprobarea ministerului și că sunteți avizat să lucrați în cadrul acestui sistem.

BEIS va efectua verificări cu angajatorul dvs. și va solicita furnizarea de informații despre dvs., inclusiv intenția de angajare, calificările, data nașterii și data și portul de sosire, înainte de a vă furniza scrisoarea de avizare.

Informațiile relevante vor fi furnizate Poliției de Frontieră înainte de sosirea dvs. pentru a facilita luarea în considerare a cererii dvs. de permisiune de intrare în Marea Britanie.

Dacă vi se acordă permisiunea de a intra și de a lucra în Marea Britanie, vi se va permite să lucrați doar ca șofer de cisternă pentru un angajator specificat. Nu vi se va permite să faceți nicio altă muncă.

La graniță, trebuie să vă prezentați la un ofițer al Poliției de Frontieră și nu trebuie să utilizați o poartă electronică. Dacă folosiți accidental poarta electronică, trebuie să aduceți acest lucru în atenția unui ofițer al Poliției de Frontieră care vă va ajuta în continuare.

Trebuie să prezentați un pașaport național valabil și scrisoarea de aprobare emisă de BEIS.

Este posibil să vi se solicite să prezentați permisul de conducere și să demonstrați că aveți fonduri pentru a vă întreține în timp ce vă aflați în Marea Britanie și intenționați să plecați la sfârșitul perioadei de autorizare.


….Marea Britanie angajează șoferi pe cisterne petroliere din UE. Cum puteți aplica…

(Mircea MAER – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 28 In medie: 3]

BREAKING NEWS! Protestatarii au blocat Blackwall Tunnel din Londra. Mii de oameni nu pot ajunge la muncă

Marea Britanie se confruntă cu o nouă criză. Nu mai sunt MEDICAMENTE în unele zone

Marea Britanie se confruntă cu o nouă criză. Nu mai sunt MEDICAMENTE în unele zone