Menu
in

Cum se va aplica pentru subvenția pe care statul britanic o acordă lucrătorilor „self employed” afectați de criza coronavirusului. Tot ce trebuie să știți

Subvenția anunțată ieri, 26 martie, de ministrul de Finanțe britanic Rishi Sunak va ajuta mulți dintre lucrătorii independenți (self employed) afectați de criza coronavirus din Regatul Unit.

Potrivit Guvernului britanic, puteți beneficia de această schemă dacă sunteți angajat independent sau sunteți membru al unui parteneriat și ați suferit pierderea veniturilor din cauza coronavirusului.

Această schemă vă va permite să solicitați o subvenție impozabilă în valoare de 80% din profiturile voastre, până la un maxim de 2.500 lire sterline pe lună, pentru următoarele trei luni. Aceasta poate fi extinsă dacă este nevoie.

Cine poate aplica

Puteți aplica dacă sunteți un angajat independent (self employed) sau membru al unui parteneriat  care îndeplinește următoarele condiții:

  • ați depus declarația de autoevaluare a venitului (închiderea de an) pentru anul fiscal 2018-19
  • ați tranzacționat în anul fiscal 2019-2020
  • tranzacționați atunci când ați aplicat sau doreați să o faceți, cu excepția perioadei afectate de COVID-19
  • intenționați să continuați tranzacțiile în anul fiscal 2020-2021
  • au pierdut profituri comerciale / parteneriate din cauza COVID-19

Profiturile voastre din activități independente trebuie să fie, de asemenea, mai mici de 50.000 lire sterline pe an, iar mai mult de jumătate din venitul vostru să provină din activități independente.

Acest lucru este determinat de cel puțin una dintre următoarele condiții:

  • Să aveți profituri în perioada 2018-19 sub 50.000 lire sterline, iar aceste profituri să reprezinte mai mult de jumătate din venitul vostru impozabil total
  • Să aveți profituri medii în anii fiscali 2016-2017, 2017-2018 și 2018-2019 sub 50.000 lire sterline și aceste profituri să reprezinte mai mult de jumătate din venitul vostru impozabil mediu în aceeași perioadă.

Dacă ați început să câștigați bani din activități independente între anii 2016-2019, HMRC va folosi doar anii pentru care ați depus o declarație de autoevaluare (închidere de an).

Guvernul britanic oferă lucrătorilor self-employed afectați de criza coronavirusului 80% din profitul lunar, dar nu mai mult de 2.500 de lire sterline

Dacă nu ați depus declarația pe venit pentru anul fiscal 2018-19, trebuie să faceți acest lucru până la 23 aprilie 2020.

HMRC va folosi datele referitoare la declarațiile fiscale pe anul 2018-2019 deja transmise pentru a-i identifica pe cei eligibili și va evalua orice întârziere depusă înainte de data de 23 aprilie 2020, în mod obișnuit.

Ce sumă veți obține

Veți obține o subvenție impozabilă care va reprezenta 80% din profiturile medii din anii fiscali (dacă este cazul):

2016 – 2017

2017 – 2018

2018 – 2019

Pentru a calcula valoarea medie, HMRC va adăuga profitul total din cei trei ani fiscali (acolo unde este cazul), apoi va împărți la trei (dacă este cazul) și va folosi acest lucru pentru a calcula o sumă lunară.

Suma primită va fi de maxim 2.500 lire sterline pe lună, timp de trei luni.

Subvenția va fi plătită în contul vostru, într-o singură tranșă.

Cum se va aplica

Nu se poate aplica încă pentru această schemă.

HMRC vă va contacta în cazul în care sunteți eligibil și vă va invita să aplicați online.

Nu trebuie să contactați HMRC acum, deoarece acest lucru va întârzia lucrările de urgență întreprinse pentru introducerea schemei.

Schema de împrumuturi pentru afacerile din UK afectate de pandemia Coronavirus

Accesa schemă se va putea accesa doar pe pagina GOV.UK. Dacă cineva vă trimite mesaje, vă apelează sau vă trimite e-mailuri care pretind că sunt de la HMRC, spunând că puteți solicita ajutor financiar sau vi se datorează o rambursare fiscală și vă solicită să faceți clic pe un link sau să dați informații precum numele., cardul de credit sau datele bancare, aceasta este o înșelătorie.

Ce se întâmplă după ce aplicați

După ce HMRC a primit cererea voastră și constată că sunteți eligibil pentru subvenție, vă va contacta pentru a vă informa cât veți primi și detaliile de plată.

Dacă solicitați alte credite fiscale, va trebui să includeți subvenția în cererea voastră ca venit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version