in

Guvernul britanic oferă lucrătorilor self-employed afectați de criza coronavirusului 80% din profitul lunar, dar nu mai mult de 2.500 de lire sterline

Lucrătorii self-employed care câștigă sub 50.000 de lire sterline pe an și sunt afectați de criza coronavirus vor primi ajutor din partea guvernului britanic 80% din media profiturilor realizate în trei ani, dar nu mai mult de 2500 de lire sterline.

Anunțul a fost făcut azi, 26 martie, de Rishi Sunak, ministrul de Finanțe britanic.

Acesta a declarat că planul fi aplicat inclusiv pentru luna martie și îi va acoperi pe cei care câștigă până la 50.000 de lire sterline pe an, adică 95% din angajații independenți.

Aceasta este „una dintre cele mai generoase scheme oriunde în lume”, a argumentat Sunak și a pune capăt săptămânilor de incertitudine pentru cei care lucrează independent, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, mulți dintre cei care se luptă cu impactul coronavirusului asupra afacerilor lor vor trebui să aștepte luni întregi pentru a obține acești bani și pot fi nevoiți să se înscrie între timp pentru un credit universal.

Subvenția este impozabilă și se va baza pe profitul mediu lunar al lucrătorilor independenți pe parcursul a trei ani, astfel încât oamenii trebuie să fi depus o declarație fiscală pentru a fi eligibili.


Director NHS despre coronavirus: „Un tsunami de pacienți ajunge în spitalele din Londra”

Schema de împrumuturi pentru afacerile din UK afectate de pandemia Coronavirus

Subvenția este echivalentă cu ajutorul oferit lucrătorilor salariați, după ce Boris Johnson a spus că va exista paritate.

Sunak a spus că va fi disponibilă pentru cei care realizează majoritatea veniturilor din activități independente, astfel încât doar „angajații cu adevărat independenți” vor beneficia.

„Și pentru a minimiza fraudele, vor putea aplica doar cei care sunt deja angajați pe cont propriu, care au o declarație fiscală pentru anul 2019”, a spus el.

„95% dintre persoanele care au o activitate independentă vor beneficia de această schemă. HMRC lucrează urgent la acest lucru și se așteaptă ca oamenii să poată accesa această schemă nu mai târziu de începutul lunii iunie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirusul ar fi infectat deja jumătate din populația Marii Britanii, arată un studiu al Universității Oxford

Încă 113 morți în Marea Britanie. Numărul total al persoanelor decedate din cauza coronavirus a ajuns la 578