Menu
in

Declaraţii şoc despre Sadiq Khan: “Vreau să văd când va arunca în aer Westminster-ul”

Liderul Movimento 5 Stelle, Beppe Grillo, a comentat pe timpul unui spectacol la Padova alegerea primarului Londrei Sadiq Khan, de origine pakistaneză şi de religie musulmană: ”Vreau să văd apoi când va fi aruncat în aer Westminster-ul….”. O frază care a dezlănţuit polemici în lumea politică italiană.

 

Ettore Rosato, şeful grupului Pd în Cameră, a vorbit pe Twitter de ”Rasism şi nepăsare, @Beppe Grillo nu stârneşte râsul şi jigneşte persoane integrate şi electori liberi. Ce spune despre Westminster @virginiaraggi?”.

Pe aceaşi linie, Andrea Romano, tot de la Pd, potrivit căruia ”Grillo îl atacă cu comentarii xenofobe pe noul primar al Londrei, Sadiq Khan. Un atac, din partea strategului Grillo, care încearcă cu disperare să mute atenţia de la dezastrele din Parma, Livorno, Pomezia şi Bagheria. Cum s-a prezentat vicepreşedintele Camerei Di Maio în turneul său diplomatic la Londra? O altă carte de vizită a M5S care acum se distinge şi prin rasism şi xenofobie”.

Potrivit Larei Comi, eurodeputat de la FI, „pentru a încerca să repare prostia făcută cu povestea Pizzarotti, Grillo s-a gândit să facă un comentariu nefericit şi foarte trist în privinţa noului primar al Londrei. În fiecare zi care trece Grillo îşi demonstrează adevărata sa natură, care de la înălţime cade peste Movimento 5 Stelle, adică aceea a unui vizionar care calcă în picioare valorile fundamentale ale democraţiei. Lucruri care sunt de speriat”. Roberto Giachetti, candidat din partea Pd la funcţia de primar al Romei, a susţinut pe Twitter: ”Beppe Grillo: Vreau să văd când se va arunca în aer primarul musulman al Londrei la Westminster”. ”Nu m-a făcut să râd”.

 

Gianfranco Librandi, de la Scelta Civica, a susţinut de partea sa că ”atacându-l pe primarul Londrei, Beppe Grillo şi-a dovedit din nou rasismul profund de care parlamentarii de la M5S ar trebui să ia distanţă. Să spui – a adăugat – că mai devreme sau mai târziu Sadiq Khan se va arunca în aer la Westminster înseamnă să creditezi stereotipul xenofob pe care joacă extremele drepte europene, de la Le Pen la Orban, care vor să facă să se creadă că toţi islamicii sunt terorişti, deşi marea majoritate a acestora a efectuat un deplin parcurs de integrare, astfel încât să ajungă, ca în cazul lui Khan, primar al unuia dintre principalele oraşe europene. Beppe Grillo, în concluzie – a încheiat Librandi – şi de data aceasta se alătură lui Farage şi tuturor celor care joacă cartea înspăimântării cetăţenilor pe seama imigranţilor. Ce părere are Di Battista?”.

Interviu cu Sadiq Khan, candidat laburist la Primăria Londrei. Ce spune despre comunitatea românească și cum vrea să rezolve problema locuințelor

PSD Anglia, voluntariat pentru campania laburiștilor

Sadiq Khan a luat autobuzul în prima lui zi ca primar al Londrei

Laburistul Sadiq Khan, primul primar musulman din istoria Londrei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version