Menu
in

Dublin: Acordul post-Brexit dintre Marea Britanie și UE ar putea fi gata în două săptămâni

Acordul comercial post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană ar putea fi gata în două săptămâni, a declarat ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney.

Acesta a mai spus că discuțiile dintre Marea Britanie și UE au intrat într-o „zonă foarte serioasă”, scrie Daily Mail.

Coveney a sugerat că un acord între cele două părți este avut acum la vedere, dar a avertizat că nu va fi ușor să fie încheiat.

El a declarat că negocierile oficiale au intrat într-o „zonă foarte serioasă” dar că „nu își face iluzii cu privire la provocări”, în timp ce încearcă să ajungă la un acord.

De asemenea, ministrul irlandez a insistat că următoarele 10-14 zile reprezintă „cronologia” realistă „pentru a finaliza acest lucru”.

Intervenția a avut loc pe măsură ce discuțiile rămân în desfășurare, în timp ce Bruxellesul și Marea Britanie încearcă să rezolve disputele care blochează încă acordul.

UE îndeamnă Londra să renunțe la „tacticile” de negociere a relațiilor comerciale post-Brexit

Cele două părți rămân blocate în problema drepturilor de pescuit post-Brexit, precum și în ceea ce privește ajutorul de stat și guvernanța acordului.

În această săptămână au avut loc discuții la Londra între negociatorul șef al UE, Michel Barnier și omologul său din Marea Britanie, Lord Frost. Discuțiile se mută de mâine la Bruxelles.

Coveney s-a arătat la optimism atunci când a declarat: „Probabil vom obține o înțelegere, dar nu va fi ușor”.

„Trebuie să fim pregătiți pentru 1 ianuarie, nu vor mai exista prelungiri, nu vor mai exista perioade de tranziție. La sfârșitul anului ceasul a bătut”, a spus ministrul irlandez.

„Aceasta este o realitate nouă, ne dorim să nu se întâmple, dar așa va fi”, a spus el. „Companiile mai au la dispoziție 65 de zile pentru a se concentra.”

„Putem obține o înțelegere? Da putem. Acest lucru este realizabil, dar dificil”, a adăugat Coveney.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version