Menu
in

Economia Marii Britanii le va depăși pe cele ale statelor dezvoltate din UE

Economia Marii Britanii va depăși economiile Germaniei, Franței și a tuturor țărilor din G7, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. 

În ultimul său raport, organismul care reprezintă cele mai mari economii din lume a confirmat locul Regatului Unit în fruntea clasamentului în ceea ce privește creșterea economică, potrivit EVZ.

Fostul ministru John Redwood este foarte optimist în ceea ce privește creșterile pe care le va înregistra Marea Britanie din punct de vedere economic.

„Este o veste grozavă că Marea Britanie a crescut rapid în primul an de la Brexit. Acum avem nevoie de reduceri de taxe și de utilizarea noilor noastre libertăți pentru a menține o creștere mai rapidă”, a declarat John Redwood.

Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia Marii Britanii

Miercuri, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu sediul la Paris, a publicat raportul pentru anul 2021.  OCDE arată că Marea Britanie va avea rezultate economice post-Brexit  mai bune în 2021 decât orice altă mare națiune industrializată din lume, inclusiv SUA.

Mai mult decât atât, specialiștii spun că se așteaptă ca Marea Britanie să surclaseze zona euro.

OCDE estimează că economia britanică va crește cu 6,92%. În schimb, în cele 17 țări din zona euro se preconizează o creștere mult mai lentă, de numai 5,17%.

Creșterile economice indicate de OCDE

6,92% – Regatul Unit

6,79% – Franța

6,31% – Italia

5,56% – Statele Unite

5,26% – toate țările OCDE

5,17% – Zona euro

4,82% – Canada

2,87% – Germania

1,84% – Japonia

Raportul din decembrie al OCDE, publicat miercuri, arată clar că Regatul Unit se află pe primul loc în topul celor mai importante economii ale lumii. OCDE se așteaptă ca zona euro să încheie anul cu o rată de creștere de 5,17%, în timp ce în cazul Regatului Unit este de 6,92%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.2]
Exit mobile version