in

Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia Marii Britanii

Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia din Marea Britanie

Prețul gazelor naturale din Marea Britanie a crescut la un nivel record, într-o mișcare dramatică ce a dus la creșterea dobânzilor cu care se împrumută guvernul britanic și a obligat industria să anunțe o serie de opriri, scrie Bloomberg

Contractele futures au depășit 300 pence/mmBTU pentru prima dată în istorie, sau mai mult de 230 dolari pe baril echivalent de petrol. Criza de aprovizionare cu combustibil a lovit varii industrii, de la îngrășăminte la siderurgie și amenință să ducă la o explozie a costurilor de trai.

Creșterea prețurilor la gaze a fost atât de abruptă încât a contribuit la creșterea dobânzilor din Marea Britanie, randamentele pe 10 ani crescând la 1,10%, cel mai ridicat nivel din mai 2019. Rata minimă de rentabilitate (breakeven) pe 10 ani – un indicator al tendințelor inflaționiste – a crescut cu 10 puncte de bază, până la 3,98%, cea mai mare cotație din 2008 până̆ acum.

Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit

Creșterea prețurilor la energie îl presează̆ pe primul ministru Boris Johnson, care se confruntă cu apeluri din partea industriei pentru a găsi soluții de urgență, inclusiv limitarea costurilor cu gazul și energia electrică, pentru a se asigura că companiile pot continua să producă̆ bunuri esențiali.

Rezervele de gaze s-au diminuat înainte de începerea sezonului de încălzire, Marea Britanie simțind lovitura mult mai tare decât alte țări pentru că nu dispune de volume de depozitare suficiente, bazându-se foarte mult pe importurile de combustibil de pe piață.


…Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia din Marea Britanie….


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cine-a spus ca Emma Răducanu nu vorbește limba română? Mesaj al jucătoarei britanice înainte de Transylvania Open

BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică

BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică