Menu
in

Efectul Brexit: Europenii nu mai închiriază locuințe în Londra

Proporția chiriașilor londonezi care provin din țările Uniunii Europene a scăzut cu aproape o treime, din 2017, scrie Evening Standard.

În 2017, aproape 30 la sută din contractele de închiriere din capitală erau semnate cu cetățenii UE, dar până anul trecut, după multe luni de agitație asupra Brexit, numărul acestora a scăzut la 21%.

În aceeași perioadă, proporția locuințelor închiriate de cetățenii britanici a sărit de la 46,5% la 59%.

Datele furnizate de compania Goodlord de tehnologie imobiliară sunt unele dintre cele mai clare indicii că Londra a devenit mult mai puțin atractivă pentru oamenii din blocul european.

Cele mai mari scăderi au fost în cartierele de la periferia Londrei, unde sunt mulți lucrători din estul Europei, mai arată publicația citată.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Ilford, unde proporția chiriașilor din UE a scăzut dramatic de la 34,9% la 14,9%, în doi ani. De asemenea, s-a înregistrat o scădere uriașă în Bromley, unde proporția europenilor s-a redus la jumătate, de la 28,6%, la 13,9%.

Doar Dagenham a înregistrat o creștere ușoară.

„Rezultatul referendumului UE a avut un impact clar asupra piețelor de închiriere din Londra și Marea Britanie. Se poate observa că numărul cetățenilor UE care semnează contracte de închiriere este în continuă scădere în capitală, ceea ce înseamnă că cetățenii Regatului Unit reprezintă acum o proporție mai mare de chiriași în Londra”, a declarat Tom Mundy, șef de operațiuni la Goodlord.

Aceste date vin după cifrele furnizate de Oficiul pentru Statistică Națională care arată că numărul cetățenilor UE care se mută în Marea Britanie s-a redus la jumătate, de la referendumul din iunie 2016.

Prețurile locuințelor din Londra, cea mai mare creștere înregistrată vreodată în ianuarie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version