Menu
in

Europarlamentarul Petru Luhan: „Corlățean trebuie să dezamorseze campania antiromânească”

Europarlamentarul democrat liberal Petru Luhan s-a aflat la Londra, pe 14 decemebrie, pentru a discuta cu reprezentanții comunității românești despre problemele pe care le întâmpină în urma campaniei discriminatorie din presa britanică, dar și în urma discursului împotriva românilor al premierului David Cameron.

Cei prezenți la discuție, printre care reprezentanți ai studenților români din UK, dar și oameni de afaceri sau jurnaliști, au concluzionat că discriminarea împotriva românilor poate lua proporții îngrijorătoare dacă nu se acționează imediat.



Europarlamentarul Luhan este inițiatorul petiției online „STOP discriminării românilor”. El a spus că cel mai în măsură să rezolve problemele este Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, care ar trebui să vină la Londra, pentru a discuta cu autoritățile locale și cu guvernul britanic.

În realitate, așa cum arată datele furnizate de Comisia Europeană, cei mai mulți emigranți din Marea Britanie vin din afara UE, iar Anglia nu este prima destinație aleasă de români atunci când merg la muncă în străinătate”, a mai declarat Luhan. De asemenea, el consideră inacceptabilă alimentarea ideii de ură și instigarea la rasism de către publicațiile britanice, precum  petiția anti-români lansată de tabloidul Daily Express.

“Odată întipărită ideea că românii le fură britanicilor locurile de muncă sau mai rău, că românii nu muncesc, ci stau pe ajutoare sociale în timp ce cerșesc sau comit tâlhării, va fi extrem de greu să reabilităm imaginea României. De aceea, este vital ca diplomația de la București să ia măsuri urgente pentru a stopa discriminarea românilor în Marea Britanie”, a mai spus europarlamentarul.

Cei prezenți au tras concluzia că este necesar un efort din partea politicienilor și europarlamentarilor români, indiferent de apartenență politică, susținut de acțiuni ale comunității din Marea Britanie, pentru rezolvarea problemei.

Petiția inițiată de Petru Luhan este un instrument prin care Comisia Eurpeană ar putea să fie sensibilizată, dar aceasta trebuie să strângă cel puțin 10.000 de semnături. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că studenții români au ajuns carne de tun pentru politicienii britanici, care le calcă în picioare drepturile de cetățeni europeni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version