in

BBC: Eurovision-ul din acest an a fost cea mai urmărită finală din istoria concursului

Concursul Eurovision de sâmbătă seară de la Liverpool a fost cea mai urmărită mare finală din istoria concursului, a anunțat BBC. În Marea Britanie, a fost înregistrat un vârf de audiență de 11 milioane de telespectatori timp de cinci minute și o medie de 9,9 milioane de telespectatori, ceea ce reprezintă o cotă de audiență TV de 63%.

>>> Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral, localnicii au însă probleme

Eurovision-ul din acest an a fost cea mai urmărită finală

Precedentul record de audiență a fost înregistrat în finala din 2011, când o medie de 9,5 milioane de telespectatori au urmărit-o pe Blue, care a terminat pe locul 11 cu I Can. Anul trecut, finala de la Torino a fost urmărită de o medie de 8,9 milioane de telespectatori.

Concursul a fost câștigat de suedeza Loreen, favorită la casele de pariuri, care a intrat în istorie devenind, de asemenea, prima femeie care câștigă concursul de două ori. Ea a triumfat sâmbătă cu balada sa puternică Tattoo – ca în “you’re stuck on me like a tattoo” – care a revenit la mai mult de un deceniu de la victoria sa din 2012 cu piesa Euphoria.

Concursul ar fi trebuit să se desfășoare în Ucraina

Concursul din acest an ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina, după victoria categorică de anul trecut a trupei Kalush Orchestra și a piesei lor Stefania!

Din cauza războiului, s-a decis ca Marea Britanie, care s-a clasat pe locul al doilea anul trecut, să găzduiască anul acesta concursul în numele Ucrainei, orașul Liverpool fiind ales ca oraș gazdă. Orașul a promis “cea mai bună petrecere de până acum” și, după cum s-a recunoscut pe scară largă, nu a dezamăgit.

După succesul șocant de anul trecut al concurentului britanic Sam Ryder, cu 466 de puncte pentru cântecul său Space Man, s-a revenit la realitate pentru Mae Muller, concurentul britanic din acest an.

Cu 24 de puncte, Muller a terminat pe locul al doilea cu piesa sa I Wrote a Song, un triumf comparativ cu rezultatul din 2021 – 0 puncte pentru Embers a lui James Newman.

Succesul evenimentului din acest an se va resimți timp de mulți ani. “Dacă aș avea 18 ani și aș alege unde să merg la universitate, dacă aș fi un tânăr investitor care vrea să își localizeze afacerea, dacă aș fi un copil într-o școală din Liverpool, m-aș uita la acest oraș și aș spune: “Vreau să merg acolo”. Vreau să fiu acolo și, cel mai important, vreau să fac asta’, au apărut unele comentarii, citate de The Guardian.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Reforma chiriilor: Proprietarii din Anglia

Reforma chiriilor: Proprietarii din Anglia vor putea evacua mai ușor chiriașii

Regele Charles al III-lea va vizita România

Regele Charles al III-lea va vizita România la începutul lunii iunie, informația e oficială