Menu
in

Experți de la Universitatea Oxford: „Nu există al doilea val… Cei infectați sunt oameni tineri, sănătoși, fără simptome”

Marea Britanie nu va avea un al doilea val de infecții cu coronavirus, iar numărul tot mai mare de cazuri este rezultatul creșterii numărului de testări care detectează infecțiile în rândul persoanelor mai tinere, spun experții de la Universitatea Oxford.

Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, a avertizat că Marea Britanie „trebuie să facă tot ce este cu putință” pentru a opri un al doilea val de infectări cu coronavirus, despre care a spus că începe să se întâmple în Europa.

Alte 1.295 de persoane au fost diagnosticate ieri, 1 septembrie, în Marea Britanie, după ce în urmă cu o zi fuseseră 1.406.

În timp ce cazurile cresc în mod clar în Marea Britanie, oamenii de știință spun că persoanele mai tinere sunt cele infectate, iar acestea este puțin probabil să se îmbolnăvească grav și să ajungă la spital. Din acest motiv, internările și decesele nu vor crește îngrijorător.

Marea Britanie, pericolul unui al doilea val de COVID-19, dacă redeschiderea școlilor se face fără un sistem de testare eficient

În prezent, există doar 764 de persoane în spital, cu Covid-19, în Marea Britanie, dintre care doar 60 sunt la terapie intensivă. Este o scădere bruscă, de la un vârf de 19.872 de pacienți spitalizați pe 12 aprilie.

Profesorul Carl Heneghan, expert în medicină la Universitatea Oxford, a declarat: „În prezent nu există un al doilea val. Ceea ce vedem este o creștere accentuată a numărului de persoane sănătoase care au virusul, dar care nu prezintă simptome. Aproape toate sunt tinere”.

Guvernul va lansa în curând o nouă campanie pentru a reaminti oamenilor că virusul rămâne un pericol, a spus ministrul Hancock, care îi încurajează pe cetățeni să-și amintească continuați să se spele pe mâini, să nu își atingă fața, să mențină distanța fizică și să se testeze dacă prezintă simptome.

Profesorul Heneghan, care a urmărit cu atenție statisticile guvernamentale în timpul pandemiei, a scris într-un editorial pentru Daily Mail: „Guvernul trebuie să trimită urgent un mesaj clar și concis că riscul de infectare cu Covid-19 este în prezent scăzut”.

Europa îngrijorată de valul doi, cresc infecțiile în Germania, precum și în Belgia și România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version