in

Explozie a numărului de elevi români în Marea Britanie. Oficial: „Învață mai bine decât britanicii”

Numărul copiilor românilor care au ales să învețe în Marea Britanie crește pe an ce trece. Este demonstrat și de statisticile care arată că tot mai mulți elevi români se înscriu la școlile din Regatul Unit.

 

Potrivit ultimelor date, publicate de Daily Mail, numărul elevilor români a crescut de aproximativ 12 ori în ultimii șapte ani, de la 1.387, la 16.616.

Mai mult, potrivit statisticii, există o creștere mare a elevilor din estul Europei, comparativ cu cei a căror limbă maternă este engleza. Astfel, între 2008 și 2015, numărul elevilor polonezi a crescut de la 26.932, la 90.505.

În ceea ce privește numărul elevilor din Anglia a căror limbă maternă este alta decât engleza, acesta a ajuns la 1,2 milioane.

Cele mai mari salturi în ceea ce privește elevii străini s-au înregistrat în Lincolnshire, Kent, Northamptonshire, Peterborough, Hertfordshire și Bradford, potrivit Departamentului pentru Educație.

Daily Mail mai scrie că școlile secundare vor trebui să accepte în următorii cinci ani un surplus de 300.000 de elevi, ceea ce ar fi o problemă din cauză că una din șase astfel de unități de învățământ este supraaglomerată.

Chris McGovern, președinte al grupului de presiune Campanie pentru Educație Reală, a declarat: “Majoritatea copiilor de imigranți sunt foarte motivați și termină anul înaintea britanicilor. Acesta este grupul de elevi tot mai neglijat.”20 de studenți străini învață româna la Oxford

România crește în diaspora. Record de nașteri peste graniță

Pedeapsa cu bătaia, legală în Marea Britanie. Judecător britanic: Imigranții să fie lăsați să își bată copiii, e în cultura lor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Urs, leu și tigru, nedespărțiți de 15 ani

O româncă din Blackburn i-a mințit pe polițiști că a fost traficată