Menu
in

Factura COVID: Primele cartiere londoneze care cresc „Council Tax” la peste 2.000 de lire sterline pe an

Primul cartier londonez care a anunțat că va percepe o factură anuală pentru „Council Tax” de 2.057 lire sterline, începând cu aprilie,  este Kingston.

Astfel, taxa va crește cu aproape 113 lire sterline față de anul trecut. Însă Kingston este doar unul dintre cele șase cartiere care au anunțat o creștere medie cu 100 de lire sterline sau mai mult.

Celelalte sunt Bexley, Croydon, Haringey, Harrow și Waltham Forest, conform Evening Standard.

Creșterile sunt alimentate de costurile pandemiei de Covid ale consiliilor, care nu au fost rambursate integral de către guvernul central.

Acestea au fost, de asemenea, determinate de o creștere cu 9,5% a facturilor către primăria Londrei.

Harrow va avea a doua cea mai mare factură din capitală, de 1.962 lire sterline pe an, urmat de Richmond, cu 1.959 de lire sterline.

Anglia: Crește Taxa pe Locuință (Council Tax). Ministrul de Finanțe acordă primăriilor permisiunea de a mări facturile

Centrul Londrei rămâne zona cu cea mai mică taxă, Westminster percepând doar 828 de lire sterline pe an de la contribuabili.

Doar cinci din cele 33 de cartiere au decis să nu își mărească factura cu 5%, valoarea maximă permisă de Guvern fără a necesita un referendum al alegătorilor.

Liderii consiliilor locale spun că această creștere este efectiv o „taxă Covid”, fiind necesară din cauza costurilor pandemiei.

Kingston a anunțat că are „un deficit Covid de 4 milioane de lire sterline”, după ce a cheltuit 12 milioane de lire sterline pentru livrări de alimente și rețete, a ajutat grupurile de vârstă vulnerabile și a alocat 31 de milioane de lire sterline în subvenții pentru companiile aflate în dificultate.

În Newham, unde facturile cresc cu 84 de lire sterline, până la 1.467 de lire sterline, primarul Rokhsana Fiaz a declarat că există o gaură de 12 milioane de lire sterline „în ciuda faptului că Guvernul a promis că va face„ tot ce este necesar pentru a sprijini consiliile”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version