Menu
in

Focar de COVID-19 la o fermă din Anglia. 73 de muncitori sezonieri, testați pozitiv

73 de muncitori sezonieri la o fermă de legume de lângă Malvern, comitatul West Midlands din centrul Angliei, au fost testați pozitiv la coronavirus.

Autoritățile au luat astfel decizia ca în jur de 200 de lucrători să intre în autoizolare, ca măsură de precauție, a anunțat Public Health England, potrivit Agerpres.

Ferma AS Green and Co a fost plasată în carantină în încercarea de limitare a focarului, care urmează altora depistate la producători alimentari, au precizat autoritățile.

În timpul sezonului de recoltare, muncitorii care culeg și ambalează legumele locuiesc în containere la fermă sunt sezonieri care provin majoritatea din Europa de Est.

La fața locului au ajuns și translatori care să-i sprijine, a spus Karen Wright, director de sănătate publică al Consiliul din Herefordshire, citată de Sky News.

Ambasada României la Londra atenționează românii care vin la lucru în Marea Britanie. Ce se întâmplă cu muncitorii sezonieri pe perioada carantinei de 14 zile

Aceasta a precizat că situația se află acum sub control și că nu există un risc pentru comunitatea din afara fermei.

„A fost o persoană care nu s-a simțit bine ieri, dar ei sunt bine, ceea ce e grozav”, a adăugat ea.

Potrivit lui Katie Spence, director de sănătate publică al PHE Midlands, compania pusese în practică măsuri de control pentru a reduce riscul de expunere a muncitorilor la coronavirus.

„În pofida acestor măsuri, un număr mic de muncitori au devenit simptomatici în această săptămână. Ei și câțiva contacți apropiați au fost testați inițial și depistați pozitivi”, a spus ea.

Rezultatele inițiale au arătat un procent semnificativ de cazuri pozitive, chiar dacă persoanele erau asimptomatice.

Consiliul din Herefordshire a precizat că le va asigura alimente și produse esențiale muncitorilor aflați în autoizolare.

Sezonierii din agricultură în Austria: salariul, programul și alte drepturi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version