Menu
in

Focar de salmonela în Marea Britanie. Autoritățile sanitare avertizează: „Nu mâncați ouă Kinder!”

Ouă de ciocolată și alte produse Kinder legate de focarul de salmonela din Marea Britanie nu trebuie consumate, au avertizat oficialii din domeniul sănătății.

Sunt deja 70 de cazuri sunt legate de acest focar de salmonela în Marea Britanie, majoritatea celor infectați fiind copii sub cinci ani.

Din această cauză Marea Britanie retrage mai multe produse de ciocolată, iar lista a fost extinsă pentru a include toate produsele produse la o fabrică din Belgia începând cu luna iunie, indiferent de data de valabilitate a acestora, arată Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie.

O „Evaluare rapidă a focarului” publicată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că aceeași tulpină de salmonella care infectează oamenii în prezent a fost prelevată de la fabrica din Arlon, Belgia, în decembrie anul trecut.

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) și Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) au avertizat că Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise de 100g și Kinder Schoko-Bons nu trebuie consumate.

Infecția cu Salmonella poate fi severă și mulți copii afectați s-au simțit foarte rău și au fost internați în spital, așa că oricine dăruiește produse de ciocolată prietenilor sau familiei ar trebui să aibă grijă pentru a se asigura că darurile de Paște nu conțin produse infectate.

Copii infectați cu salmonela de la ouă Kinder în Marea Britanie: „NU le mâncați!”

Ferrero a suspendat deja toate operațiunile de la fabrica din Arlon pentru a ajuta ancheta în curs.

Fabrica va porni din nou doar după ce autoritățile vor fi constata că alimentele fabricate acolo sunt sigure.

Însă, autoritățile sanitare britanice sunt îngrijorate de întârzierile în schimbul de informații ale companiei Ferrero, în timpul investigației, ceea ce a dus la intervale de timp în procesul de retragere de pe piață a produselor, iar acum trebuie întreprinse o serie de retrageri separate.

Simptomele salmonelei includ diaree, crampe stomacale, greață, vărsături și febră.

În timp ce majoritatea cazurilor se rezolvă în câteva zile, simptomele pot fi severe și pot duce la internare în spital, în special la cei foarte tineri și la cei cu sistemul imunitar slăbit.

La începutul acestei luni, alte produse au fost retrase de pe piață. Acestea sunt Kinder Surprise de 20g și 3 x 20g, Kinder Surprise de 100g, Kinder Egg Hunt, Kinder Mini Eggs și Kinder Schoko-Bons.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version