in

Copii infectați cu salmonela de la ouă Kinder în Marea Britanie: „NU le mâncați!”

ouă kinder

Părinții sunt îndemnați să nu le ofere copiilor anumite ouă de ciocolată Kinder Surprise, din cauza posibilei prezențe a salmonelei.

Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie a declarat că produsele au fost rechemate din cauza unei „legături potențiale cu un focar de salmonella”.

Au fost depistate până acum 57 de cazuri, peste trei sferturi fiind copii cu vârsta de cinci ani sau mai puțin, arată Sky News.

Ferrero, care deține brandul Kinder, a rechemat loturi de ouă individuale de 20 g și cele care vin în pachete de trei, cu o dată de expirare între 11 iulie 2022 și 7 octombrie 2022.

Rechemarea vine cu 2 săptămâni înainte de Paște, când Ferrero ar fi sperat probabil la o creștere a vânzărilor.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), fosta Public Health England, a postat pe Twitter: „Ferrero a rechemat loturi selectate de ouă Kinder Surprise din cauza posibilei prezențe a salmonelei. Dacă ați cumpărat produsul de mai jos, nu îl mâncați.”

ATENȚIE! Mezeluri românești distribuite în Marea Britanie, infectate cu o bacterie periculoasă

De asemenea, agenția a încurajat persoanele care au cumpărat unul dintre produse să contacteze Ferrero pentru o rambursare.

Legătura dintre cazurile raportate de îmbolnăvire cu salmonella și ouăle Kinder a fost găsită în urma investigațiilor conduse de UKHSA, Public Health Scotland, Public Health Wales și Public Health Agency din Irlanda de Nord.

FSA a spus că ouăle au fost toate fabricate în aceeași fabrică.

Bacteriile Salmonella pot provoca intoxicații alimentare, iar simptomele includ de obicei diaree, crampe stomacale, greață, vărsături și febră.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski îi numește pe soldații ruși „ucigași, călăi, violatori, tâlhari”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski îi numește pe soldații ruși „ucigași, călăi, violatori, tâlhari”

Sancțiuni împotriva Rusiei

Sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei în Marea Britanie: „Nu ar trebui să facem afaceri cu această țară”