Menu
in

Fost ministru al Sănătății către Guvernul britanic: „Închideți școlile, granițele și interziceți vizitele”

Fostul ministru al Sănătății din Marea Britanie, Jeremy Hunt, s-a alăturat celor care cer un lockdown național imediat, cu școlile și granițele închise și interzicerea vizitelor între gospodării.

Hunt a avertizat că tulpina mutantă a coronavirusului pune NHS sub presiune comparativ cu iernile normale, iar guvernul „nu își poate permite să aștepte” nici măcar o zi, conform Daily Mail.

Intervenția a avut loc după ce Boris Johnson a confirmat că vor fi luate măsuri mai dure – dar a sugerat că se va rămâne la sistemul pe niveluri din Anglia, mai degrabă decât un nou lockdown la nivel național.

Premierul a spus că guvernul va face „tot ceea ce este necesar”, informând britanicii că situația ar putea dura mai multe luni.

Hunt a spus: „Pentru cei care susțin că iarna este întotdeauna așa în NHS: vă înșelați. M-am confruntat cu patru crize grave de iarnă ca ministru al Sănătății. Situația este acum mai gravă decât oricare dintre acestea.”

Boris Johnson vrea să ia măsuri mai dure pe care le va „anunța din timp”

El a mai spus că „lecția nr. 1” a pandemiei este că țările pot „salva vieți și își pot readuce economiile la normal mai repede” dacă „acționează devreme și decisiv”.

„Prin urmare, nu ne putem permite să așteptăm: toate școlile ar trebui închise, călătoriile internaționale oprite, vizitele limitate și sistemul de niveluri revizuit, astfel încât cel mai înalt nivel să reducă cu adevărat infectările”, a spus dl Hunt.

SAGE a avertizat că este imposibil să se poată controla noua variantă de coronavirus în timp ce școlile rămân deschise.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version