Menu
in

Gigi Becali, dezvăluiri incendiare la Londra, în dosarul Puiu Popoviciu. Judecătorul care l-a condamnat pe Popoviciu i-ar fi cerut o șpagă de 2 milioane de euro patronului FCSB

Apelul depus de Puiu Popoviciu la Înalta Curte de la Londra împotriva deciziei de extrădare în România a adus dezvăluiri incendiare și despre Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o relație strânsă de prietenie cu judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu, iar magistratul i-ar fi solicitat o mită de două milioane de euro pentru a-l ajuta să preia Steaua.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în 2017 la 7 ani de închisoare, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție de la București, pentru preluarea a unor terenuri din Băneasa.

În primă instanță, Curtea de Apel București îl condamnase la 9 ani de închisoare, plus confiscarea terenurilor din Băneasa. În primă fază, o curte inferioară de la Londra a decis extrădarea omul de afaceri român, dar Înalta Curte a Angliei și Țării Galilor a admis apelul împotriva acelei decizii. În timpul audierii, mai mulți martori ai lui Puiu Popoviciu au făcut declarații incendiare despre Gigi Becali.

Astfel, patronul lui FCSB a fost acuzat că a dat mită de 200.000 de euro, pentru a scăpat în 2013 de închisoare. Însă același judecător este acuzat că i-a solicitat o mită de două milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua.

Potrivit România TV, pentru a scăpa de extrădare, Puiu Popoviciu a încercat să demonstreze legăturile suspecte pe care judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran le avea cu Gigi Becali, dar și cu alți oameni de afaceri.

Londra: Judecătorii britanici au respins cererea României de extrădare a omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare

În fața magistraților de la Înalta Curte de la Londra, Puiu Popoviciu a argumentat că cel care a decis să-l condamne la 9 ani de închisoare a fost judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, cel care avea o strânsă relație de prietenie cu Gigi Becali. Patronul FCSB este considerat un rival al lui Puiu Popoviciu și ar fi fost astfel un act de răzbunare. De altfel, Gigi Becali a fost cel mai important martor în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Pentru a-și susține afirmațiile, Puiu Popoviciu l-a adus drept martor pe avocatul Ionuț Veniamin Dojana. Acesta a mărturisit că judecătorul Corneliu Tudoran i-ar fi solicitat lui Gigi Becali o mită de două milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua, la începutul anilor 2000.

Actualul patron al FCSB ar fi refuzat, pe motiv că suma este mult prea mare, dar până la urmă a reușit să înregistreze marca Steaua. Pe care a pierdut-o însă în decembrie 2014, printr-o decizie definitivă dată de Înalta Curte. Același avocat a susținut în fața magistraților de la Londra că, în 2013, Gigi Becali i-ar fi oferit lui Corneliu Tudoran o mită de 200.000 de euro pentru a-l ajuta să iasă din închisoare. Drept urmare, în baza relațiilor strânse dintre Gigi Becali și Corneliu Ion-Tudoran, judecătorul ar fi decis să-l condamne la 9 ani de închisoare pe Puiu Popoviciu, rivalul patronului FCSB.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version