Menu
in

Guvernatorul Băncii Angliei: Marea Britanie, aproape de faliment. Cât a pompat banca centrală pentru a salva situația

Marea Britanie s-a apropiat periculos de faliment la debutul crizei cauzate de pandemie, pe măsură ce piețele financiare s-au scufundat în criză, a declarat guvernatorul Băncii Angliei.

Guvernatorul Andrew Bailey a declarat că guvernul s-ar fi străduit să finanțeze funcționarea țării fără sprijin din partea băncii centrale, scrie The Guardian.

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă Banca nu ar fi intervenit, Bailey a spus: „Cred că perspectivele ar fi fost foarte rele. Ar fi fost foarte serios. Cred că am avea o situație în care, în cel mai rău element, guvernul s-ar fi străduit să se finanțeze pe termen scurt.”

Banca Angliei a intervenit prin pomparea a 200 miliarde lire sterline pe piața obligațiunilor guvernamentale din Marea Britanie, în baza unei politici cunoscute sub numele de relaxare cantitativă. Astfel, banca centrală creează electronic bani pentru a cumpăra obligațiuni de la instituții financiare cu scopul de a reduce costurile de împrumut pentru guvern, întreprinderi și gospodării.

Economia Marii Britanii, scădere istorică de peste 20%. Toate sectoarele economiei au fost afectate

Acest lucru poate ajuta guvernul să vândă noi obligațiuni investitorilor, atunci când trebuie să împrumute bani.

El a avertizat că țara s-a confruntat cu „tulburări grave” pe piețele financiare și că intervenția băncii centrale a fost vitală.

Biroul de gestionare a datoriilor guvernului, care vinde obligațiuni către investitorii internaționali, a declarat în aprilie că intenționează să strângă 225 miliarde de lire sterline de la investitorii de pe piața obligațiunilor în doar patru luni pentru a finanța creșterea uriașă a cheltuielilor publice din timpul pandemiei.

Marea Britanie a vândut o obligațiune cu un randament negativ pentru prima dată în mai. Randamente negative înseamnă că investitorii plătesc efectiv pentru a împrumuta bani guvernului și sunt căutați în perioadele de stres ca investiții de refugiu sigur.

Banca a utilizat două reduceri ale ratei dobânzii la debutul pandemiei din Marea Britanie, pentru a reduce costurile împrumutului la cel mai scăzut nivel din istoria sa de 326 de ani, în timp ce a crescut programul de reducere cantitativă.

Economia Spaniei se va prăbuși cu 8%, a estimat Fondul Monetar Internațional. Alte țări stau chiar mai rău

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version