Menu
in

Guvernul britanic a anunțat țările unde se va putea călători fără restricții de pe 17 mai. Ce se întâmplă cu România

Guvernul Britanic a dat publicității, în urmă cu puțin timp, cele 12 teritorii pe care oamenii din Anglia le pot vizita începând cu 17 mai fără a avea nevoie să stea în auto-izolare la întoarcere.

Britanicii se vor putea îndrepta spre Portugalia, Gibraltar și alte nouă destinații fără a intra în carantină la întoarcere, a confirmat astăzi Ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Acesta a dat publicității o listă verde cu 12 țări dar a avertizat că țările vor rămâne pe o „listă de supraveghere” și și-a rezervat dreptul de a le scoate dacă acolo va exista o creștere a cazurilor de Covid.

Shapps a spus că planul este „neapărat precaut”, adăugând: „Trebuie să ne asigurăm că țările pe care le vizităm sunt în siguranță. ”

Vești proaste pentru românii din Marea Britanie. Nu există mari șanse ca România să fie pe lista verde de călătorii de pe 17 mai

Țările de pe lista verde sunt: ​​Portugalia, inclusiv Azore și Madeira; Australia; Noua Zeelandă; Singapore; Brunei; Islanda; Insulele Feroe; Gibraltar; Insulele Falkland și Israel.

În același timp, Turcia, Insulele Maldive și Nepalul au fost adăugate pe lista roșie.

Persoanele care se întorc din acele țări de miercuri, după ora 04:00, vor trebui să stea în carantină într-un hotel timp de 11 nopți la un cost de 1.750 de lire sterline de fiecare călător.

De asemenea, din 17 mai, persoanele care au făcut ambele doze de vaccin coronavirus vor putea utiliza aplicația NHS pentru a demonstra acest lucru.

Persoanele care nu au aplicația vor putea solicita o scrisoare NHS.

Celelalte țări, inclusiv România, se află pe lista galbenă. Acest lucru înseamnă că cei care ajung în Anglia vor trebui să facă 3 teste COVID, unul la plecare și alte două în timpul autoizolării de 10 zile. Totuși, ei vor putea să iasă din izolare în a cincea zi, dacă vor avea încă un test negativ.

Cei care se întorc din țările „privilegiate” nu vor intra în carantină, în schimb vor trebui să arate un test negativ la intrarea în țară și să mai facă unul în ziua a cincea.

Situația țărilor va fi revizuită la fiecare trei săptămâni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]
Exit mobile version