Menu
in

Haina președintelui Zelenski, vândută la licitație la Londra cu 90.000 de lire sterline

Haina președintelui ucrainean Volodimir Zelenski s-a vândut cu 90.000 de lire sterline, la o licitație pentru o strângere de fonduri.

„Renumita jachetă” a lui Volodimir Zelenski s-a vândut cu 90.000 de lire sterline la o licitație de la Londra, unde președintele Ucrainei a mulțumit Regatului Unit pentru sprijinul său continuu, arată Daily Mail.

Celebra haină kaki a fost adjudecată pentru suma enormă de bani, la evenimentul de strângere de fonduri Brave Ukraine, găzduit de Ambasada Ucrainei la Tate Modern din Londra.

Înainte de licitație, într-un discurs prin link video, Zelenski a lăudat Regatul Unit și „curajosul” său premier Boris Johnson, care l-a vizitat recent la Kiev.

Johnson s-a adresat participanților, îndemnându-i să participe la licitație și sugerând că jacheta lui Zelensky, pe care o purta adesea atunci când se adresa oamenilor săi, ar putea fi vândută cu „50.000 de lire sterline”.

„Sprijin Ucraina în această seară, prietenii mei, astfel încât acea mare capitală europeană antică Kiev să nu poată fi niciodată amenințată din nou și ca Ucraina să poată fi din nou întreagă și liberă”, a spus Johnson.

Vizită surpriză la Kiev a premierului britanic Boris Johnson. Ce a discutat cu președintele Zelenski

Premierul a insistat, de asemenea, că președintele rus Vladimir Putin „nu va distruge niciodată” spiritul poporului ucrainean.

Haina președintelui Zelenski, vândută în scop caritabil

Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri vitale pentru răspunsul umanitar la conflictul din Ucraina.

Boris Johnson l-a descris pe președintele ucrainean drept „cu adevărat unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”.

Premierul a spus că de aceea există „steaguri albastre și galbene peste tot” în Marea Britanie – „la primării și turlele bisericii și grădinile din față și locurile de joacă pentru copii”.

El a spus că Regatul Unit va „continua să intensifice” eforturile de a ajuta Ucraina atâta timp cât țara dorește și are nevoie de ajutor.

Ralph Goodale, Înaltul Comisar canadian în Regatul Unit, a declarat că Zelenski a vorbit „foarte elocvent” la eveniment și și-a donat „celebra sa jachetă” pentru licitație.

Într-un interviu acordat biroului de știri de la TalkTV, amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, a declarat că există o „presiune incredibilă” în Rusia pentru ca această campanie din Ucraina să dea rezultate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version