Menu
in

Încă o zi de foc în Parlamentul britanic. Camera Comunelor votează dacă Marea Britanie iese din UE fără ACORD

Parlamentarii britanici vor vota miercuri, 13 martie, dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană fără un acord pe 29 martie.

Votul din această seară are loc după ce deputații au respins, marți, pentru a doua oară, acordul privind Brexit. Ieșirea din UE fără o înțelegere este un scenariu înfricoșător pentru mediul economic britanic.

În cazul absenței unui acord, Regatul Unit ar pune capăt, de pe o zi pe alta, unei perioade de 46 de ani de apartenență la UE, părăsind piața unică și uniunea vamală, fără o perioadă de tranziție.

Acest scenariu ar provoca perturbări ale schimburilor comerciale dintre Regatul Unit și UE. Numeroși parlamentari britanici se opun unei astfel de perspective, dar anumiți apărători fervenți ai Brexit consideră că „absența unui acord este mai bună decât un acord prost”.

Dacă parlamentarii britanici refuză să părăsească UE fără un acord, un nou vot este prevăzut să aibă loc joi, pentru amânarea ieșirii din UE pe o perioadă limitată de timp, care să permită noi consultări între liderii britanici și cei europeni.

Orice prelungire va trebui însă justificată, au atenționat statele membre ale UE, care vor trebui să aprobe în unanimitate o decizie în acest sens.

Un alt scenariu ar fi cel al organizării unui nou referendum sau a unui scrutin legislativ.

Theresa May refuză să ia în calcul o nouă consultare a populației, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de o amânare a Brexit, combinată cu o schimbare de guvern sau cu noi alegeri care să facă posibilă o astfel de variantă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version