Menu
in

Jeremy Corbyn, suspendat din Partidul Laburist. Fostul lider al partidului se confruntă cu acuzații de antisemitism

Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, l-a suspendat pe fostul președinte, Jeremy Corbyn, din formațiunea politică, după ce o anchetă a stabilit că partidul este vinovat de hărțuire „ilegală” și discriminare, când Corbyn era lider, transmite BBC.

Cabinetul lui Jeremy Corbyn ar fi „intervenit politic” asupra plângerilor, mai arată un raport al autorității de supraveghere a drepturilor omului din Regatul Unit privind antisemitismul din partid.

Jeremy Corbyn a spus că dimensiunea problemei a fost „în mod dramatic exagerată”, iar Partidul Laburist a anunțat că îl suspendă pentru „eșecul de a-și retrage” comentariile.

Succesorul lui Corbyn, Sir Keir Starmer, a afirmat că publicarea raportului Comisiei pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC) reprezintă „o zi a rușinii” pentru partid.

El a promis că va implementa recomandările din raport „cât de curând posibil în noul an” și că va schimba cultura din partid.

Raportul Comisiei a găsit că formațiunea politică este responsabilă de trei încălcări ale Actului de Egalitate: interferența politică în plângerile depuse pentru antisemitism; eșecul în a oferi o pregătire adecvată celor care gestionează plângeri împotriva antisemitismului; hărțuire.

Leeds. Remarci rasiste și antisemite după un meci de fotbal: „Ești româncă? Atenție la buzunare!”, „Dați-o jos din tren, e evreică!”

Într-un comunicat, autoritatea spune: „Analiza organismului de egalitate arată o cultură în partid care, în cel mai bun caz, nu face destul pentru a preveni antisemitismul și, în cel mai rău caz, poate fi văzut că îl acceptă”.

Investigația a găsit dovezi că partidul cu Jeremy Corbyn la conducere s-a “implicat necorespunzător” de 23 de ori, inclusiv a influențat decizia dacă să suspende sau să investigheze o reclamație.

Unele decizii, potrivit autorității de supraveghere, au fost luate datorită „posibilului interes al presei decât a oricărui criteriu formal”, iar partidul „a adoptat o practică de interferență politică”.

Raportul a mai arătat că partidul a fost găsit vinovat de două cazuri de hărțuire ilegală, unde au fost folosite figuri de stil antisemite, iar plângeri au fot catalogate ca fiind false sau defăimătoare.

Totodată, fostul primar al Londrei, Ken Livingstone, a fost găsit vinovat, iar alte 18 cazuri au fost considerate la limita sesizărilor.

Livingstone a emis un comunicat în care a spus că este    cu adevărat rănit” de acuzații și le „respinge pe deplin”, autointitulându-se „un anti-rasist de-o viață”.

Ca răspuns la raport, Corbyn a declarat că a fost „întotdeauna determinat să elimine toate formele de rasism” și „a regretat că i-a luat mai mult decât trebuia pentru a face acea schimbare”.

Jeremy Corbyn este parlamentar din 1983, lider al laburiștilor din 2015 și membru al partidului de 55 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version