Menu
in

Liniștea dinaintea furtunii? Economia Regatului Unit a crescut cu 6,6% în iulie, dar „vine o toamnă dură”

Economia Marii Britanii a înregistrat trei luni de creștere, dar temerile asupra viitorului sunt în creștere, scrie The Guardian.

Economia a primit un mic impuls în această dimineață, 11 septembrie, după ce Londra și Tokyo au semnat, în principiu, un acord de liber schimb.

Liz Truss, secretarul pentru comerț internațional, a numit acordul drept „istoric”, adăugând:

„De la muncitorii noștri auto din Țara Galilor până la cizmarii noștri din nordul Angliei, această afacere va contribui la reconstruirea mai bună, pe măsură ce creăm noi oportunități pentru oameni din întreaga regiune britanică care ne vor ajuta la dezvoltarea țării noastre. ”

Mai mulți experți avertizează că economia Marii Britanii se confruntă cu o toamnă dificilă, după ce raportul PIB a apărut în această dimineață.

Anna Titareva, economist la UBS, prezice o activitate susținută puternic în august, având o creștere de 6,6% în iulie și 8,7% în iunie. Însă luna aceasta va fi mai dură, cu sezonul de sărbători încheiat și schema Eat Out to Help Out finalizată.

Marea Britanie este OFICIAL în RECESIUNE. Economia britanică se clatină pentru prima dată în 11 ani

„Actualul nivel de bază presupune creșterea PIB-ului cu 16% trimestrial, în trimestrul III. Cu toate acestea, viteza de recuperare rămâne extrem de incertă, cu riscuri semnificative de dezavantaj pentru cererea internă. După cum am prezentat anterior, vedem trei riscuri cheie”, a spus Titareva.

Derrick Dunne, CEO la Beaufort Investment, se teme, de asemenea, că această creștere va scădea: „Cifrele PIB din iulie arată progrese încurajatoare. O creștere de 6,6%, cu o creștere deosebit de puternică în sectoare precum serviciile de cazare și de alimentație, înseamnă că nimeni nu poate nega că „Super Saturday” a avut impactul dorit.”

„Privind în avans la cifrele din august, schema Eat Out to Help Out ar trebui să ofere sectorului restaurantelor un alt impuls necesar, dar nu putem ignora faptul că creșterile pe care le vedem rămân mult sub nivelurile pre-pandemice. Dacă se vorbește despre blocaje suplimentare la orizont, pericolul este ca această revenire să fie de scurtă durată.”

Lira sterlină continuă însă să slăbească pe piețele valutare, pe măsură ce temerile pentru Brexit fără acord sunt din ce în ce mai puternice..

Moneda britanică a fost la 0,5% față de euro în această dimineață, atingând 1,077 euro pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie.

Acest lucru se datorează parțial faptului că euro se consolidează, după ce ieri Banca Centrală Europeană a redus temerile deflației.

Lira a scăzut cu 0,15% față de dolarul american, atingând 1,276 dolari pentru prima dată de la sfârșitul lunii iulie. Asta înseamnă că a pierdut șase cenți de la începutul lunii septembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version