Menu
in

Marea Britanie: Ce li se va întâmpla imigranților care vor depăși perioada de ședere

Imigranții care vor depăși perioada de ședere în Marea Britanie vor fi excluși în mod automat de la serviciile NHS și își vor pierde dreptul la muncă și beneficii, în cadrul planului de vize digitale  al Ministerului de Externe.

Planurile, care au fost publicate luni, 24 mai, implică introducerea vizelor digitale care ar putea intra în vigoare imediat după 2025 și ar permite Guvernului să restricționeze accesul la „beneficii, servicii și muncă” dacă viza lor a expirat, scrie MailOnline.

Digitalizarea frontierelor țării va permite diferitelor departamente guvernamentale să schimbe datele în timp real între ele și chiar cu angajatorii.

Guvernul consideră că modificările vor reduce „factorii principali de atracție pentru imigrația ilegală”.

Marea Britanie pregătește noi reguli la frontiere. TOȚI cetățenii europeni vor trebui să plătească o taxă și să obțină o viză electronică

„Utilizarea automatizării pentru a genera sau actualiza o stare digitală dintr-un eveniment de trecere a frontierei va permite capacitatea de a calcula cu exactitate și de a împărtăși statutul unei persoane cu terți și alte departamente guvernamentale care oferă acces la beneficii, servicii și muncă celor care sunt eligibili”, se arată în documentul guvernamental.

Documentul prevede că un serviciu online va fi utilizat pentru a dovedi dreptul imigranților la muncă sau dreptul la închiriere.

Acesta va permite, de asemenea, partajarea de la sistem la sistem a informațiilor cu alte departamente guvernamentale pentru a permite accesul la servicii publice, cum ar fi NHS.

Modificările înseamnă că Ministerul Muncii și Pensiilor ar putea verifica automat starea unui solicitant înainte de a aproba plăți de beneficii.

În mod similar, solicitanților de locuri de muncă nu li se va mai cere să își dovedească statutul, deoarece angajatorii ar avea deja acces la informații în mod automat.

Guvernul afirmă că trecerea către un sistem digital va „reduce costurile și va îmbunătăți securitatea frontierelor prin reducerea posibilității de falsificare sau furt” a documentelor de identitate.

Ministrul de Interne Priti Patel a evitat întrebarea dacă revizuirea ei majoră a sistemului de imigrație din Marea Britanie va avea ca rezultat o creștere sau o scădere a migrației nete anuale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 2]
Exit mobile version