Menu
in

Marea Britanie crește nivelul de alertă COVID la 4 din 5. Vaccinarea, o „misiune națională”

Marea Britanie crește la 4 din 5 nivelul de alertă COVID din cauza tulpinii Omicron.

Responsabili din domeniul sănătății în Regatul Unit au anunțat duminică, 12 decembrie, o creștere a nivelului de alertă pentru COVID din cauza unei „creșteri rapide” a cazurilor de infectare cu varianta Omicron, potrivit Agerpres, care citează presa străină.

Nivelul crește de la trei la patru, fiind al doilea cel mai înalt nivel și indică faptul că „transmiterea este mare și presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată și semnificativă sau în creștere”.

Deși gravitatea Omicron nu este cunoscută încă și „va fi mai clară în următoarele săptămâni”, responsabili din domeniul sănătății notează că există deja spitalizări din cauza Omicron și că este „probabil” ca numărul acestora „să crească rapid”, potrivit Agerpres.

Vaccinarea cu doza a treia, o „misiune națională”

Boris Johnson a anunțat aseară (12 decembrie) că toți adulții eligibili de peste 18 ani vor putea să facă a treia doză de vaccin anti-COVID înainte de sfârșitul anului, cu condiția să fi trecut minim trei luni de la a doua doză.

Boris Johnson îi imploră pe britanici să își facă a treia doză: „Vine un val mare de Omicron”

Vorbind în direct de la sediul Guvernului din Downing Street, premierul a spus: „Ne confruntăm acum cu o urgență în lupta cu noua variantă, Omicron.”

„Nu faceți greșeala să credeți că Omicron nu vă poate face rău”, a mai spus Boris Johnson.

El a descris vaccinarea cu doza a treia drept o „misiune națională” și a spus că va fi ceva „deosebit de orice s-a făcut până acum în programul de vaccinare”.

Marea Britanie a confirmat ieri 1.239 de noi cazuri de infectare cu varianta Omicron – cel mai mare salt zilnic de până acum.

Astfel, numărul total de infecții cu Omicron a ajuns la 3.137. Este o creștere bruscă față de cele 633 de infecții raportate sâmbătă, 11 decembrie.


…Marea Britanie crește nivelul de alertă COVID la 4 din 5. Vaccinarea, o „misiune națională”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version