Menu
in

Marea Britanie, date alarmante: două milioane de persoane suferă de ”longCovid”, cu inima sau plămânii afectați

Marea Britanie, date alarmante: două milioane de persoane suferă de ”longCovid”, cu inima sau plămânii afectați.

Două milioane de persoane din Marea Britanie ar trăi cu așa-zisul ”Covid lung”, potrivit datelor, ceea ce reprezintă cea mai mare cifră de la începutul studiilor oficiale, scrie The Guardian.

În timp ce Covid poate provoca o perioadă de boală acută, unele persoane continuă să aibă simptome, cum ar fi lipsa aerului, dureri musculare și oboseală, timp de luni sau chiar ani de zile – o afecțiune care a fost etichetată drept ”Covid de lungă durată”.

Studiile au sugerat că simptomele Covid ar putea avea un impact persistent, inclusiv prin afectarea unor organe precum inima și plămânii, în timp ce cercetările au sugerat că mai puțin de o treime dintre pacienții care au simptome Covid continue după ce au fost spitalizați cu această boală se simt complet recuperați un an mai târziu.

Numărul cazurilor de variola maimuței a crescut cu 71 în Marea Britanie, ridicând numărul total la 179

Marea Britanie, date alarmante

Cifrele de la Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că, la 1 mai anul acesta, 2 milioane de persoane care locuiesc în gospodării private din Regatul Unit – sau 3,1% din populație – au raportat că încă mai prezintă simptome de Covid la mai mult de patru săptămâni după prima lor infecție suspectă cu coronavirus.

Aproximativ doi din cinci dintre cei cu Covid de mult timp, adică 826.000 de persoane, au precizat că infecția a avut loc cu cel puțin un an în urmă, în timp ce una din cinci, adică 376.000 de persoane, a declarat că a avut loc cu cel puțin doi ani în urmă.

În plus, 71% dintre cei cu Covid lung au declarat că simptomele lor au avut un impact negativ asupra activităților lor de zi cu zi, 20% dintre aceștia spunând că abilitatea lor de a întreprinde astfel de activități a fost “limitată foarte mult”.

Cea mai recentă cifră reprezintă o creștere de 10% față de numărul de persoane cu Covid de lungă durată raportat luna trecută și este de aproape două ori mai mare decât cifra raportată la 2 mai anul trecut, când puțin peste 1 milion de persoane au declarat că au Covid de lungă durată.

“Ca proporție din populația britanică, prevalența Covidului lung auto-raportat a fost mai mare la persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, la femei, la persoanele care locuiesc în zonele mai defavorizate, la cei care lucrează în domeniul asistenței sociale, al învățământului și educației sau al asistenței medicale și la cei care au o altă afecțiune sau dizabilitate care limitează activitatea”, a adăugat ONS.

Mulți bolnavi cronici

Profesorul Danny Altmann, imunolog și expert în Covidie lungă la Imperial College London, a descris ultimele cifre ca fiind alarmante.

“Acestea pun capăt oricărei rămășițe de speranță că Covidul lung ar fi cumva doar un lucru al primelor valuri, că s-ar diminua în perioadele de vaccinare sau în variantele “mai blânde” sau că ar dispărea pur și simplu”, a spus el.

“Am creat acum o cohortă mult mai mare de bolnavi cronici și cu dizabilități decât aveam anterior, să spunem, în cadrul întregii poveri naționale a artritei reumatoide, a costurilor sale de asistență medicală, a pierderii asociate calității vieții și a locului de muncă. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de “a trăi cu Covid”. Este nevoie de anumite discuții politice, la nivel național și internațional.”, a precizat el

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version