Menu
in

Marea Britanie este în pericol de recesiune, economia s-a contractat în cifre mai proaste decât se aștepta

Marea Britanie s-a apropiat de intrarea în recesiune, după ce cifrele revizuite au arătat că economia a avut o performanță mai slabă decât se credea anterior.
Produsul intern brut (PIB) – care este o măsură a dimensiunii și sănătății economiei – a fost revizuit în scădere pentru cele trei luni din perioada iulie-septembrie. Noile cifre publicate astăzi de Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că PIB-ul s-a contractat cu 0,1%, în timp ce estimările anterioare arătau că acesta a fost stabil.
>>> Citiți și: Bank holidays: Lista completă a zilelor de sărbătoare legală din 2024 în Marea Britanie

Marea Britanie este în pericol de recesiune

O recesiune este definită ca două trimestre consecutive – deci două perioade de trei luni – de creștere negativă. Marea Britanie va intra oficial în recesiune dacă datele finale pentru perioada octombrie-decembrie 2023 vor arăta că economia s-a contractat, scrie Mirror.

Aceste date vor fi publicate de ONS anul viitor. La începutul acestei luni, ONS a declarat că se estimează că economia s-a contractat cu 0,3% în luna octombrie.

Cele mai recente cifre publicate astăzi au arătat, de asemenea, că a existat o creștere zero între aprilie și iunie, după ce inițial s-a crezut că PIB-ul a crescut cu 0,2%. Cancelarul din umbră al Partidului Laburist, Rachel Reeves, a declarat că cifrele revizuite ale PIB-ului arată că prim-ministrul Rishi Sunak nu a reușit să își respecte promisiunea de a “crește economia”.
>>> Citiți și: Limba română, a doua cea mai vorbită limbă străină în Marea Britanie. În multe cartiere din Londra este pe primul loc, după engleză

Ea a spus: “Rishi Sunak este un prim-ministru a cărui moștenire este una de eșec. Nu a reușit să o învingă pe Liz Truss, nu a reușit să reducă listele de așteptare, nu a reușit să oprească bărcile și acum nu a reușit să crească economia. Treisprezece ani de eșec economic sub conducerea conservatorilor au lăsat oamenii care muncesc într-o situație mai rea, cu facturi mai mari, ipoteci mai mari și prețuri mai mari în magazine.”

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat: “Perspectivele pe termen mediu pentru economia britanică sunt mult mai optimiste decât sugerează aceste cifre. Am văzut că inflația a scăzut din nou în această săptămână, iar OBR [Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară] se așteaptă ca măsurile din Declarația de toamnă, inclusiv cea mai mare reducere a impozitului pentru întreprinderi din istoria modernă a Marii Britanii și reducerile de impozite pentru 29 de milioane de persoane care lucrează, să ofere cel mai mare impuls pentru creșterea potențială înregistrată vreodată.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]
Exit mobile version