in

Marea Britanie este în pericol de recesiune, economia s-a contractat în cifre mai proaste decât se aștepta

Marea Britanie s-a apropiat de intrarea în recesiune, după ce cifrele revizuite au arătat că economia a avut o performanță mai slabă decât se credea anterior.
Produsul intern brut (PIB) – care este o măsură a dimensiunii și sănătății economiei – a fost revizuit în scădere pentru cele trei luni din perioada iulie-septembrie. Noile cifre publicate astăzi de Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că PIB-ul s-a contractat cu 0,1%, în timp ce estimările anterioare arătau că acesta a fost stabil.
>>> Citiți și: Bank holidays: Lista completă a zilelor de sărbătoare legală din 2024 în Marea Britanie

Marea Britanie este în pericol de recesiune

O recesiune este definită ca două trimestre consecutive – deci două perioade de trei luni – de creștere negativă. Marea Britanie va intra oficial în recesiune dacă datele finale pentru perioada octombrie-decembrie 2023 vor arăta că economia s-a contractat, scrie Mirror.

Aceste date vor fi publicate de ONS anul viitor. La începutul acestei luni, ONS a declarat că se estimează că economia s-a contractat cu 0,3% în luna octombrie.

Cele mai recente cifre publicate astăzi au arătat, de asemenea, că a existat o creștere zero între aprilie și iunie, după ce inițial s-a crezut că PIB-ul a crescut cu 0,2%. Cancelarul din umbră al Partidului Laburist, Rachel Reeves, a declarat că cifrele revizuite ale PIB-ului arată că prim-ministrul Rishi Sunak nu a reușit să își respecte promisiunea de a “crește economia”.
>>> Citiți și: Limba română, a doua cea mai vorbită limbă străină în Marea Britanie. În multe cartiere din Londra este pe primul loc, după engleză

Ea a spus: “Rishi Sunak este un prim-ministru a cărui moștenire este una de eșec. Nu a reușit să o învingă pe Liz Truss, nu a reușit să reducă listele de așteptare, nu a reușit să oprească bărcile și acum nu a reușit să crească economia. Treisprezece ani de eșec economic sub conducerea conservatorilor au lăsat oamenii care muncesc într-o situație mai rea, cu facturi mai mari, ipoteci mai mari și prețuri mai mari în magazine.”

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat: “Perspectivele pe termen mediu pentru economia britanică sunt mult mai optimiste decât sugerează aceste cifre. Am văzut că inflația a scăzut din nou în această săptămână, iar OBR [Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară] se așteaptă ca măsurile din Declarația de toamnă, inclusiv cea mai mare reducere a impozitului pentru întreprinderi din istoria modernă a Marii Britanii și reducerile de impozite pentru 29 de milioane de persoane care lucrează, să ofere cel mai mare impuls pentru creșterea potențială înregistrată vreodată.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]

Bank holidays: Lista completă a zilelor de sărbătoare legală din 2024 în Marea Britanie

Brățări care detectează consumul de alcool

Brățări care detectează consumul de alcool, mii de persoane din Marea Britanie obligate să le poarte