Menu
in

Marea Britanie ar putea reveni în curând la NORMAL, spune premierul Boris Johnson

Cu toate că Marea Britanie a înregistrat din nou aproape 200.000 de cazuri de COVID, o creștere cu 6,4% față de săptămâna trecută, premierul Boris Johnson este optimist și spune că țara ar putea reveni în curând la normal.

Prim ministrul britanic a exclus un nou lockdown în conferința de presă de ieri, din Downing Street și a susținut perspectiva unei reveniri „mai aproape de normalitate” în doar câteva săptămâni, scrie Daily Mail.

Marea Britanie a înregistrat alte 194.747 de cazuri miercuri, 5 ianuarie, iar premierul a avertizat că este „cea mai rapidă creștere pe care am cunoscut-o vreodată” și că oamenii mai în vârstă și mai vulnerabili sunt acum afectați.

Cu toate acestea, el a spus că guvernul „nu crede că trebuie să închidem din nou țara”. În schimb, miniștrii au fost de acord să respecte restricțiile existente din Planul B „echilibrate și proporționale” din Anglia, care „elimină avantajul” valului Omicron.

Obligația de a lucra de acasă acolo unde este posibil, precum și cea de a purta măști în multe locuri și de a folosi permisele COVID la evenimente mari și în cluburile de noapte vor fi revizuite din nou, înainte de a expira, pe 26 ianuarie.

Cei care intră în Anglia nu mai sunt obligați să își facă un test antigen sau PCR înainte de plecare

Johnson a spus că speră că, odată ce Omicron va dispărea, „viața va reveni la ceva mult, mult mai aproape de normalitate”, iar restricțiile actuale „nu vor mai fi necesare”.

Premierul a mai anunțat că perioada de autoizolare va fi redusă imediat la cinci zile, pentru a ajuta la umplerea golurilor din mai multe sectoare de activitate – peste un milion de persoane aflându-se în prezent în izolare la domiciliu.

Ministerul Sănătății a anunțat și alte 334 de decese în ultimele 24 de ore. Cifra a inclus un număr întârziat de decese raportate de NHS Anglia în perioada 1-4 ianuarie.


…Marea Britanie ar putea reveni în curând la NORMAL, spune premierul Boris Johnson…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.6]
Exit mobile version