in

Marea Britanie: Legea „libertăților Brexit”, pentru renunțarea la moștenirea legislativă a UE

Marea Britanie: Legea „libertăților Brexit”, pentru renunțarea la moștenirea legislativă a UE

Marea Britanie va avea o legea „libertăților Brexit” care să contribuie la renunțarea la moștenirea legislativă a Uniunii Europene, a anunțat, luni, 31 ianuarie, premierul britanic Boris Johnson, la doi ani după Brexit.

Aflat acum într-o poziție extrem de delicată din cauza unui scandal declanșat de petrecerile de la reședința sa din lockdown, liderul conservator vrea să convingă populația de virtuțile Brexit a cărui realizare după ani de paralizie politică post-referendum a fost cheia triumfului său electoral din decembrie 2019.

Acest nou proiect de lege privind “libertățile Brexit” (Brexit Freedoms) își propune să faciliteze procesul deja în curs de modificare, renunțare și înlocuire a legilor moștenite de la Uniunea Europeană, relatează AFP. Potrivit guvernului britanic, aceste reforme vor permite companiilor britanice să economisească un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro) cheltuiți pe hârțogărie și reglementări.

Multe dintre aceste companii se plâng însă de obstacolele create de ieșirea din Uniunea Europeană. Potrivit unui sondaj din sectorul manufacturier britanic publicat recent, două treimi din companiile chestionate cred că Brexit le-a obstrucționat afacerile în diferite grade. Jumătate dintre acestea se tem că se vor confrunta în acest an cu noi dificultăți, odată cu intrarea deplină în vigoare a controalelor vamale.

Fostul negociator pentru Brexit îi cere demisia lui Boris Johnson în Parlament: „Pentru numele lui Dumnezeu, PLEACĂ!”

Companiile britanice vor putea cheltui mai mulți bani pentru a investi și crea locuri de muncă 

Salutând Brexitul drept “un moment istoric și începutul unui nou capitol entuziasmant pentru țara noastră”, prim-ministrul Boris Johnson a afirmat că proiectul său de lege va “debloca în continuare beneficiile Brexit și va permite companiilor să poată cheltui mai mulți bani pentru a investi, inova și a crea locuri de muncă”, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Departe de a împărtăși acest entuziasm, guvernul scoțian îndeamnă Londra să rezolve problemele cu care se confruntă sectorul alimentar: lipsa forței de muncă și hârțogăria.

„De doi ani, Brexit nu a reuşit să ofere cel mai mic beneficiu locuitorilor din mediul rural scoțian”, a declarat ministrul guvernului local însărcinat cu acest dosar, Mairi Gougeon.

Confruntat cu un deficit al forței de muncă, guvernul scoțian cere vize pe doi ani și spune că cele 30.000 de vize pentru lucrători sezonieri anunțate la sfârșitul lunii decembrie de guvernul britanic sunt departe de cele 55.700 considerate necesare de către sindicatele britanice.


///Marea Britanie: Legea „libertăților Brexit”, pentru renunțarea la moștenirea legislativă a UE///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 20 In medie: 3.9]

AUR, întâlniri cu românii în biserici din diaspora, inclusiv în Marea Britanie

AUR, întâlniri cu românii în biserici din diaspora, inclusiv în Marea Britanie

Vaccinarea obligatorie a personalului medical din Anglia ar putea fi ELIMINATĂ

Vaccinarea obligatorie a personalului medical din Anglia ar putea fi ELIMINATĂ