Menu
in

Marea Britanie. Miliarde de lire sterline, fraudate prin împrumuturi guvernamentale în timpul pandemiei

Miliarde de lire sterline au fost fraudate prin împrumuturi guvernamentale în timpul pandemiei, a anunțat Theodore Agnew, secretar de stat în Ministerul Finanțelor de la Londra, însărcinat cu supravegherea cheltuielilor și reducerea fraudei.

Agnew a demisionat luni, 24 ianuarie, după ce a dezvăluit fraude masive care au implicat împrumuturi guvernamentale de urgență acordate companiilor în timpul pandemiei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un discurs ținut în Camera Lorzilor, din care face parte, membru al Partidului Conservator, a declarat că ministerul britanic al finanțelor pare să aibă „puține cunoștințe sau interes” în ceea ce privește impactul fraudei asupra societății noastre.

Agnew s-a adresat Camerei Lorzilor pentru a aduce clarificări cu privire la fraude de peste 4 miliarde de lire sterline legate de împrumuturi în timpul pandemiei.

„Supravegherea din partea Departamentului pentru Afaceri și a Băncii Britanice de Afaceri a fost de-a dreptul deplorabilă”, a spus el.

Sprijin financiar pentru self-employed, HMRC va pedepsi „fraudele grave”, nu „micile erori”. «Puteți da banii înapoi»

Potrivit acestuia, s-au făcut „greșeli de începător”, cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru mai mult de o mie de companii care „nici măcar nu erau în afaceri când a apărut COVID-19”.

„Având în vedere că sunt ministrul pentru combaterea fraudei, ar fi necinstit din partea mea să rămân într-o funcție pe care nu sunt capabil să o fac cum trebuie”, a spus el, explicându-și demisia din funcția de secretar în Ministerul Finanțelor și din cabinetul primului ministru.

Decizia a fost salutată atât de colegii săi conservatori, cât și de cei laburiști, ca fiind un semn de integritate rară.

Biroul primului ministru a declarat că frauda este „inacceptabilă”.

În decembrie, Biroul National de Audit, care controlează cheltuielile din sectorul public, a evidențiat „nivelul ridicat” de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgență, estimat de guvern la 4,9 miliarde de lire sterline, calificând drept „inadecvate” eforturile executivului de a recupera o parte din această sumă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 4.1]
Exit mobile version