Menu
in

Marea Britanie nu se află în topul țărilor preferate de români

Italia, Germania, Spania şi Olanda sunt principalele preferințe aleromânilorcare au ales să muncească în străinătate, se arată într-o cercetare făcută de Operations Research, în iunie 2013.

“Ceea ce sociologii români anunţau încă din 2013 este confirmat de realitatea din prezent: după ridicarea restricţiilor, românii nu s-au înghesuit să plece peste hotare la muncă, aşa cum avertizau unele tabloide din străinătate”, se menţionează într-un comunicat al Operations Research.



Potrivit cercetării, 12% dintre români au fost plecaţi la muncă în străinătate pe o perioadă mai mare de trei luni, în timp ce 88% dintre respondenţi nu s-au aflat într-o astfel de situaţie.

Din cei care au muncit în străinătate, cei mai mulţi au lucrat în Italia (30,84%), Germania (13,97%) şi Spania (9,37%).Urmează Olanda (5,29%), Ungaria (5,09%), Israel (4,8%), Anglia (3,14%) şi Franţa (2,06%).

Marea Britanie, „invadată” de 24 de români. În Olanda au ajuns 21

Întrebaţi dacă au de gând ca în următoarele şase luni să plece la muncă într-o ţară din UE, 12% au răspuns afirmativ, 86% – negativ, iar 2% au ales varianta “nu ştiu/nu răspund”. Cei dispuşi să muncească în străinătate optează pentru: Germania, 33%, ca prima opțiune şi 16% ca a doua, urmează Italia (cu 15%, respectiv 9%), Marea Britanie (12% şi 7%), Spania (11% şi 10%), Franţa (7% şi 8%) şi Olanda (4% şi 2%).

În România “nu se poate trăi decent dintr-un salariu”

De asemenea, peste 90% din respondenţi au declarat că ştiu persoane care muncesc în ţara în care ei intenţionează să plece în următoarele şase luni. Mai mult, 56% au menţionat că au luat această decizie deoarece în România “nu se poate trăi decent dintr-un salariu”.

„Invazia” întârzie! Ambasadorul Jinga i-a ironizat pe politicienii alarmiști: „L-au așteptat pe Godot”

Temerile exprimate de tabloidele britanice, ca urmare a deschiderii pieţei muncii de la 1 ianuarie 2014 pentru români şi bulgari, sunt contrazise de realitate, o realitate ce fusese evidenţiata în cercetări sociologice realizate cu luni înainte de acest eveniment”, se mai arăta în comunicatul citat.

Sondajul a fost efectuat de Operations Research în iunie 2013, la nivel naţional, pe un eşantion de 1.250 de persoane, eroarea tolerată fiind de 2,8%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version