in

Marea Britanie nu se află în topul țărilor preferate de români

Italia, Germania, Spania şi Olanda sunt principalele preferințe aleromânilorcare au ales să muncească în străinătate, se arată într-o cercetare făcută de Operations Research, în iunie 2013.

“Ceea ce sociologii români anunţau încă din 2013 este confirmat de realitatea din prezent: după ridicarea restricţiilor, românii nu s-au înghesuit să plece peste hotare la muncă, aşa cum avertizau unele tabloide din străinătate”, se menţionează într-un comunicat al Operations Research.



Potrivit cercetării, 12% dintre români au fost plecaţi la muncă în străinătate pe o perioadă mai mare de trei luni, în timp ce 88% dintre respondenţi nu s-au aflat într-o astfel de situaţie.

Din cei care au muncit în străinătate, cei mai mulţi au lucrat în Italia (30,84%), Germania (13,97%) şi Spania (9,37%).Urmează Olanda (5,29%), Ungaria (5,09%), Israel (4,8%), Anglia (3,14%) şi Franţa (2,06%).

Marea Britanie, „invadată” de 24 de români. În Olanda au ajuns 21

Întrebaţi dacă au de gând ca în următoarele şase luni să plece la muncă într-o ţară din UE, 12% au răspuns afirmativ, 86% – negativ, iar 2% au ales varianta “nu ştiu/nu răspund”. Cei dispuşi să muncească în străinătate optează pentru: Germania, 33%, ca prima opțiune şi 16% ca a doua, urmează Italia (cu 15%, respectiv 9%), Marea Britanie (12% şi 7%), Spania (11% şi 10%), Franţa (7% şi 8%) şi Olanda (4% şi 2%).

În România “nu se poate trăi decent dintr-un salariu”

De asemenea, peste 90% din respondenţi au declarat că ştiu persoane care muncesc în ţara în care ei intenţionează să plece în următoarele şase luni. Mai mult, 56% au menţionat că au luat această decizie deoarece în România “nu se poate trăi decent dintr-un salariu”.

„Invazia” întârzie! Ambasadorul Jinga i-a ironizat pe politicienii alarmiști: „L-au așteptat pe Godot”

Temerile exprimate de tabloidele britanice, ca urmare a deschiderii pieţei muncii de la 1 ianuarie 2014 pentru români şi bulgari, sunt contrazise de realitate, o realitate ce fusese evidenţiata în cercetări sociologice realizate cu luni înainte de acest eveniment”, se mai arăta în comunicatul citat.

Sondajul a fost efectuat de Operations Research în iunie 2013, la nivel naţional, pe un eşantion de 1.250 de persoane, eroarea tolerată fiind de 2,8%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un nou Consulat Onorific al României, la Bristol