Numărul persoanelor care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei se apropie de jumătate de milion, în ciuda faptului că guvernul britanic a cheltuit zeci de miliarde de lire sterline pentru a salva cât mai multe slujbe și afaceri.
Economia Marii Britanii trece prin cea mai severă criză de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial din cauza pandemiei de coronavirus.
De la izbucnirea crizei, o jumătate de milion de rezidenți britanici și-au pierdut locurile de muncă, în ciuda faptului că guvernul a contribuit în ultimele cinci luni cu sume uriașe la plata salariilor din mediul privat.
Potrivit cifrelor oficiale, doar în luna august, în plin sezon, au concediate 58.000 de persoane.
Lunile cu cele mai multe disponibilizări au fost, însă, iunie și iulie, în fiecare din acestea înregistrându-se 150.000 de concedieri.
Perioada cea mai afectată de pandemie a fost cea din lunile aprilie-mai-iunie, când Produsul Intern Brut al țării a scăzut cu aproape 20%.
Sprijinul guvernului britanic pentru plata salariilor în sectorul privat se încheie în această lună, însă ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a anunțat un nou program de susținere a locurilor de muncă
Noua schemă nu este însă la fel de generoasă ca cele de până acum. Analiștii economici se așteaptă ca rata șomajului să crească în lunile următoare de la 4,1%, cât este în prezent, până la aproape 10%, scrie Rador.