in

Marea Britanie, pe ultimul loc în Europa la calitatea apei de scăldat

Agenția Europeană de Mediu a clasificat doar 110 zone de coastă și de interior din Marea Britanie ca fiind excelente pentru îmbăiat, scrie The Guardian.

Înotătorii din Marea Britanie care speră să se bucure de ape certificate ca fiind curate și sănătoase în această vară sunt dezamăgiți din nou.

Doar 110 zone costiere și interioare au fost considerate excelente în care mai recentă clasificare privind calitatea apei pentru scăldat din Europa.

Însă, majoritatea zonelor de scăldat din Marea Britanie nu au fost clasificate în 2020, deoarece restricțiile Covid-19 au împiedicat prelevarea de probe. Aceasta a însemnat că din 640 de zone, 457 nu au primit niciun verdict în clasamentul întocmit anual de Agenția Europeană de Mediu și publicat marți.

12 zone unde s-a putut pronunța un verdict s-au dovedit a fi slabe, 29 de calitate suficientă și 32 bune.

Lipsa datelor a împins Marea Britanie în partea de jos a clasamentului. Tot în coada clasamentului se află și Polonia, unde doar 22% dintre zone au fost apreciate ca fiind excelente în clasamentul celor 31 de țări ale statelor membre ale UE plus Albania și Elveția.

Celelalte 29 de țări au toate cel puțin 50% din locurile de scăldat monitorizate clasificate ca fiind de calitate excelentă, iar 24 de țări – procentul era de cel puțin 70%.

Căldură mare. Oameni s-au îndreptat spre plajele din Marea Britanie. S-a făcut plajă și în Scoția

Cipru, Grecia, Malta, Croația și Austria sunt clasificate cu 95% sau mai multe dintre zone drept excelente. Toate zonele din Cipru au primit cele mai bune note.

Datele din 2020 vor fi ultimele care vor include Marea Britanie. SEE include state membre ale UE și nemembre precum Turcia, Islanda și Elveția, dar Marea Britanie a ales să renunțe la calitatea de membru al SEE după Brexit, ceea ce înseamnă că nu vor fi posibile astfel de comparații în viitor.

Marea Britanie a evoluat slab în ceea ce privește calitatea apei pentru scăldat de ani de zile, apărând în mod regulat în partea de jos a clasamentului, în timp ce alte țări, inclusiv statele din estul Europei, au adus îmbunătățiri semnificative.

Pandemia Covid-19 nu a avut niciun impact asupra calității apei, dar a dus la închiderea multor locuri de scăldat sau a limitat accesul din cauza cerințelor de distanțare socială.

Hans Bruyninckx, directorul executiv al SEE, a declarat: „Calitatea apei europene pentru scăldat rămâne ridicată după patru decenii de acțiuni care vizează prevenirea și reducerea poluării. Legislația UE nu numai că a contribuit la creșterea calității generale, ci a contribuit și la identificarea domeniilor în care este nevoie de acțiuni specifice. ”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă o lună de lockdown? Oamenii de știință avertizează că varianta indiană ar putea cuprinde toată Marea Britanie

Românii devin ilegali, mai sunt doar 30 zile pentru a solicita „settled status”. Se cere prelungirea termenului