Menu
in

Marea Britanie vrea să confiște averile oligarhilor ruși și să le dea refugiaților ucraineni

Vicepremierul britanic Dominic Raab a declarat că averile oligarhilor ruși din Regatul Unit ar putea fi confiscate și predate refugiaților ucraineni.

Raab a făcut aceste remarci în timp ce apăra răspunsul Marii Britanii la invazia Ucrainei de către Rusia, iar premierul, Boris Johnson, a cerut un summit de urgență al ONU după un atac rusesc asupra unei centrale nucleare din Ucraina, scrie The Guardian.

Întrebat la LBC dacă Marea Britanie ar putea confisca proprietăți deținute de oligarhii ruși ca pedeapsă pentru invazia Moscovei, Raab a spus: „Dacă avem dovezile și temeiul legal, atunci o vom face”.

Întrebat apoi dacă guvernul va folosi aceste averi pentru a găzdui refugiați ucraineni, mișcare cerută de liberal-democrați și de ministrul pentru Locuințe, Michael Gove, Raab a spus „da, absolut”.

Guvernul Regatului Unit s-a confruntat cu critici pentru că a abordat prea lent implementarea sancțiunilor împotriva personalităților ruse și a activelor asociate.

Oligarh de origine ucraineană, găsit mort în locuința sa din sud-estul Angliei

Președintele Partidului Laburist, Anneliese Dodds, a declarat pentru Sky News: „Cu siguranță aș spune că am fost mult prea slabi, mai ales în ultimii 10 ani, cu acele fonduri care au venit de la oligarhi și oameni de afaceri legați de Putin”.

Raab a insistat că Regatul Unit este „în avangarda” impunerii de sancțiuni asupra banilor legați de Kremlin.

Întrebat de ce Uniunea Europeană a sancționat mai mulți oligarhi ruși decât Marea Britanie, vicepremierul a spus la BBC Breakfast că este o „diferențiere falsă”, adăugând: „Întrebarea nu este dacă sunt persoane fizice sau companii – ci unde sunt banii.”

„A existat un comentariu care spune că Marea Britanie a fost cumva lentă – nu am fost lenți. Am fost în avangarda acțiunii și, desigur, ceea ce este cu adevărat important este să acționăm în comun cu aliații noștri, europeni, americani și alți aliați NATO”, a mai spus Raab.


Marea Britanie vrea să confiște averile oligarhilor ruși și să le dea refugiaților ucraineni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version