Menu
in

Milioane de britanici își anulează petrecerile de Crăciun. Pub-uri închise din cauza lipsei de clienți

Milioane de britanici și-au stopat planurile de a petrece Crăciunul cu familiile, după ce anunțurile făcute de premierul Boris Johnson și directorul medical Chris Whitty au declanșat un „val de anulări” ale petrecerilor din pub-uri și restaurante, îndemnând oamenii să socializeze doar dacă este necesar – și nu în grupuri mari sau cu străini.

Oamenii au început deja să se autoizoleze în mod voluntar pentru a evita să fie nevoiți să se izoleze pe 25 decembrie dacă vor fi testați pozitiv pentru COVID, scrie Daily Mail.

Profesorul Whitty a spus că o creștere a numărului de spitalizări Omicron este așteptată după ce cazurile au atins un nivel record ieri.

El a declarat într-un briefing de presă de la sediul Guvernului că oamenii ar trebui să se întâlnească doar cu persoanele cu adevărat importante pentru ei.

După săptămâni în care a refuzat să admită că planurile de Crăciun ar putea fi amenințate, Boris Johnson a spus oamenilor să reducă petrecerile de Crăciun și să se „gândească bine” înainte de a ieși, în timpul sezonului festiv.

Mai mult, Grupul Independent SAGE de oameni de știință și medici care consiliază Guvernul de la Londra a cerut un lockdown imediat de 10 zile, cu interzicerea amestecurilor în gospodării și închiderea localurilor. Aceștia l-au acuzat pe prim-ministru că „întârzie” impunerea unor reguli mai stricte și au spus că este timpul pentru „acțiuni de urgență”.

Pub-urile și restaurantele din Anglia ar putea fi închise de Anul Nou

Daily Mail scrie că aproape fiecare dintre cele 90 de restaurante din West End au anulat petreceri de Crăciun, în ultima săptămână, iar managerul unui pub din Covent Garden a adăugat că i s-au anulat toate evenimentele pe care le avea de sărbători.

De asemenea, un șir de spectacole au fost anulate, inclusiv celebrul musical Hamilton de la Teatrul Victoria Palace, Hex de la Teatrul Național și The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time de la Teatrul Troubadour din Wembley.

La conferința de presă din Downing Street de aseară, directorul medical pentru Anglia, Chris Whitty, și prim-ministrul Boris Johnson au alimentat și mai mult temerile, încurajând oamenii să-și reducă planurile de Crăciun

Deputatul conservator Anne Marie Morris a spus: „Dacă le spunem efectiv oamenilor să nu viziteze locurile de ospitalitate de acest Crăciun, atunci acest lucru trebuie să fie însoțit de sprijin financiar imediat specific sectorului, din partea Ministerului de Finanțe”.


…Milioane de britanici își anulează petrecerile de Crăciun. Pub-uri închise din cauza lipsei de clienți…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version