Menu
in

Milioane de britanici mănâncă mai puțin sau chiar „fac foamea” din cauza creșterii prețurilor

Milioane de britanici mănâncă mai puțin sau sar peste mese, o situație care s-a înrăutățit brusc de la începutul anului odată cu creșterea costului vieții, arată un studiu efectuat în Marea Britanie.

Astfel, peste 7 milioane de adulți locuiau în luna aprilie în gospodării din Marea Britanie rămase fără alimente (aproape 14% din totalul populației), potrivit unui studiu publicat de Food Foundation, cifră care a crescut cu 57% din ianuarie, potrivit Agerpres.

În aceste gospodării trăiesc aproximativ 2,6 milioane de copii, iar 2,4 milioane de adulți nu au mâncat cel puțin o zi întreagă în luna aprilie, potrivit studiului realizat de Institutul YouGov

Fundația „face apel la guvern să ia măsuri urgente pentru a preveni o nouă escaladare a acestei crize”, în special „prin creșterea alocațiilor cel puțin cu același procent ca și inflația” sau chiar prin „extinderea accesului la mesele școlare gratuite”.

Prețurile din Marea Britanie cresc cu cel mai rapid ritm din ultimul deceniu

În plus, beneficiarii băncii de alimente „cer din ce în ce mai mult alimente care nu trebuie gătite”, deoarece „familiile nu își pot permite facturile la energie”, a adăugat organizația, avertizând că insecuritatea alimentară va crește și mai mult în lunile următoare.

Milioane de britanici se vor confrunta cu lipsuri energetice

În fața inflației, care ar putea depăși anul acesta 10% în Regatul Unit, determinată în special de prețurile la energie și alimente, criticile se înmulțesc la adresa ministrului de Finanțe Rishi Sunak, acuzat că nu ajută suficient familiile aflate în dificultate.

Keith Anderson, șeful Scottish Power, unul dintre cei mai mari distribuitori de energie electrică din Regatul Unit, a cerut guvernului să acționeze în condițiile în care „până la 40% dintre gospodării s-ar putea confrunta cu lipsa energiei” iarna viitoare, potrivit unui comunicat transmis AFP.

Executivul ar trebui, a mai spus Anderson, să susțină o reducere de 1.000 de lire pe an (mai mult de 1.160 de euro) a facturilor la energie pentru persoanele cele mai nevoiașe, cheltuială care ar putea fi „recuperată într-o perioadă de 10 ani”.


Milioane de britanici mănâncă mai puțin sau chiar „fac foamea” din cauza creșterii prețurilor…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version