in

Prețurile din Marea Britanie cresc cu cel mai rapid ritm din ultimul deceniu

prețurile cresc

Consorțiul britanic de vânzare cu amănuntul apreciază că prețurile care cresc reflectă impactul costurilor cu energia, războiul din Ucraina și blocarea COVID-19 în China.

Un ministru al cabinetului a fost acuzat că nu are simțul realității, după ce a sugerat că oamenii ar trebui să cumpere „mărci de valoare”.

Creșterea de 2,7% a prețurilor față de ultimul an, raportată de indicele de prețuri British Retail Consortium-NielsenIQ, a fost cea mai mare din septembrie 2011 și a crescut de la 2,1%, în martie, arată Sky News.

George Eustice, ministrul Mediului, a spus că va „pune, fără îndoială, o presiune asupra bugetelor gospodăriilor” care se confruntă deja cu facturile la energie în creștere.

El a declarat: „În general, problema este că oamenii că optează pentru unele dintre mărcile de valoare, mai degrabă decât produse de marcă proprie – acestea pot de fapt să conțină și să gestioneze bugetul gospodăriei”.

Purtătorul de cuvânt al liberal-democraților, Wendy Chamberlain, a spus că aceste comentarii arată că „conservatorii trăiesc într-un univers paralel”.

Ea a adăugat: „Familiile și pensionarii care nu își permit să își facă cumpărături săptămânal au nevoie de mai mult ajutor, nu de sfaturi de la un ministru neștiutor”.

Prețurile caselor din Marea Britanie au atins un nou record. Cât a ajuns să coste o locuință în Londra

Date suplimentare de la Banca Angliei, care arată o creștere cu 10,6% a împrumuturilor cu cardurile de credit în martie, față de anul trecut – cea mai mare creștere din 2006, par să fie noi dovezi ale constrângerii consumatorilor.

Inflația în Marea Britanie va continua să crească

Helen Dickinson, directorul executiv al BRC, a declarat: „Impactul creșterii prețurilor la energie și al conflictului din Ucraina a continuat să influențeze prețurile cu amănuntul din aprilie. Prețurile la alimente au crescut cu 3,5% în ultimul an”.

„Prețurile globale ale alimentelor au atins niveluri record, înregistrând o creștere de 13% numai față de luna trecută și chiar mai mare pentru uleiurile de gătit și cereale”, a spus ea.

„Comercianții cu amănuntul vor continua să facă tot ce le stă în putință pentru a menține prețurile scăzute și pentru a oferi valoare clienților lor prin limitarea creșterilor de preț și extinzându-și intervalele de valoare, dar acest lucru va pune presiune pentru a găsi economii de costuri în altă parte”, a mai spus aceasta.

Banca Angliei a avertizat că inflația – care a ajuns la 7% în martie – ar putea depăși 8% în acest an.

„Întrucât comerțul cu amănuntul nu mai este imun la aceste presiuni, supermarketurile reacționează reducând prețurile unor produse alimentare de zi cu zi”, a spus el.

Prețurile la alte produse decât cele alimentare au crescut cu 2,2% în anul până în aprilie – cea mai mare rată de când au început înregistrările, în 2006.

Helen Dickinson a spus că mobila, instalațiile electrice și cărțile înregistrează cele mai mari creșteri.


Prețurile din Marea Britanie cresc cu cel mai rapid ritm din ultimul deceniu…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

înjunghiat mortal

Crimă în Harrow. Bărbat găsit înjunghiat mortal în stradă

elizabeth line

O nouă linie de tren va fi inaugurată în Londra în curând. Unde va circula Elizabeth Line