Menu
in

Milioane de oameni din Marea Britanie se luptă pentru a-și plăti facturile, probleme în a ajunge la sfârșit de lună

Milioane de oameni din Marea Britanie se luptă pentru a-și plăti facturile, proporție tot mai mare a populației are probleme în a ajunge la sfârșit de lună.
Un sondaj realizat de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) a pus în evidență impactul crizei costului vieții, afirmând că aproximativ unul din patru (24%) dintre adulții din Marea Britanie fie se află în dificultate financiară, fie ar avea probleme dacă ar suferi un șoc financiar, scrie The Guardian.

Inflație record în Marea Britanie, cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii 40 de ani

Milioane de oameni din Marea Britanie se luptă pentru a-și plăti facturile

FCA a constatat că aproximativ 7,8 milioane de persoane consideră că este o povară grea să țină pasul cu facturile, o creștere de aproximativ 2,5 milioane de persoane din 2020, în condițiile în care creșterea salariilor nu a reușit să țină pasul cu inflația galopantă, care a atins cote maxime de 40 de ani, în prezent de 10,1%.

Între timp, 4,2 milioane de persoane au ratat plata facturilor sau a împrumuturilor în cele șase luni anterioare realizării sondajului, în cele patru luni dintre februarie și iunie.

Provocările financiare au fost concentrate în zonele mai defavorizate din Marea Britanie, persoanele din regiunile cu probleme economice având de aproximativ șapte ori mai multe șanse de a se confrunta cu dificultăți financiare decât semenii lor. Aproximativ 12% dintre persoanele din nord-est și 10% din nord-vest se confruntau cu dificultăți financiare, comparativ cu 6% dintre persoanele din sud-est și sud-vest.

”Cercetările noastre arată că oamenii din toată țara se luptă să țină pasul cu facturile”

Statisticile au fost colectate în cadrul sondajului FCA privind viața financiară, care a chestionat peste 19.000 de persoane și care va fi publicat integral la începutul anului 2023.

Se crede că guvernul ia în considerare posibilitatea de a majora prestațiile în funcție de creșterea salariilor de 5,5%, mai degrabă decât de inflație, ceea ce ar pune și mai multă presiune asupra gospodăriilor aflate deja în dificultate.

Grupul de reflecție Resolution Foundation a declarat că acest lucru ar avea consecințe grave pentru familii, un adult singur cu handicap care beneficiază de creditul universal ar putea pierde 380 de lire sterline, în timp ce un părinte singur care lucrează și are un copil ar pierde 478 de lire sterline pe an. Un cuplu care lucrează și are trei copii ar pierde 978 de lire sterline.

Sheldon Mills, un director care supraveghează problemele consumatorilor și ale concurenței în cadrul FCA, a declarat: “Cercetările noastre arată că oamenii din toată țara se luptă să țină pasul cu facturile.

“Dacă vă confruntați cu dificultăți financiare, nu trebuie să vă luptați singur. Există consiliere gratuită în materie de îndatorare, iar noi am spus firmelor că trebuie să colaboreze cu clienții lor pentru a rezolva orice problemă de plată.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]
Exit mobile version