Menu
in

Ministrul Apărării din Marea Britanie: Rușii trebuie scoși din întreaga Ucraina, inclusiv din Crimeea

Ministrul Apărării din Marea Britanie confitmă că rușii trebuie scoși din întreaga Ucraina, inclusiv din Crimeea, așa cum a spus și ministrul de Externe al Regatului Unit.

Guvernul Regatului Unit consideră că forțele ruse trebuie să părăsească nu doar teritoriul ocupat de la actuala invazie, de la sfârșitul lunii februarie, ci și din zonele pe care le-au ocupat și anexat anterior.

Ministrul Apărării, Ben Wallace, a întărit punctul de vedere al șefei de la Externe, Liz Truss, potrivit căruia forțele ruse trebuie împinse din „întreaga Ucraina” – și a sugerat că aceasta retragere ar trebui să includă și Crimeea.

Vorbind la un eveniment la Mansion House, miercuri seara, ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a spus că aliații occidentali, inclusiv Marea Britanie, trebuie să „își dubleze” efortul și să „continue să meargă mai departe și mai repede” pentru a „împinge Rusia din întreaga Ucraine”.

Întrebat la Sky News dacă Truss se referea la Crimeea, care a fost invadată și anexată de Rusia în 2014, ministrul Apărării, Ben Wallace, a răspuns: „Ei bine, comunitatea internațională crede că Rusia ar trebui să părăsească Ucraina.”

Ben Wallace: Susținem integritatea totală a Ucrainei

„Comunitatea internațională a condamnat Rusia pentru invadarea Crimeei, care a fost ilegală în 2014. Invazia sa din Donețk, recunoscând că este ilegală, este oarecum diferită”, a spus Wallace.

„Nu recunoaștem acest lucru și am spus în mod constant că Rusia ar trebui să părăsească teritoriul suveran. Deci asta nu s-a schimbat. Susținem integritatea suverană a Ucrainei”, a continuat acesta.

Wallace a adăugat că mai este „un drum lung de parcurs” până să existe perspectiva ca Ucraina să preia controlul asupra Crimeei.

„Este un drum lung de parcurs până când Ucraina preia Crimeea”, a spus el pentru Sky News.

„Cheia este să sprijinim în continuare integritatea suverană a Ucrainei și capacitatea sa de a se apăra”, a mai spus ministrul.

Atât remarcile lui Liz Truss, cât și ale lui Wallace implică faptul că guvernul Marii Britanii consideră că forțele ruse trebuie să părăsească nu doar teritoriul ocupat de la actuala invazie de la sfârșitul lunii februarie, ci și zonele pe care le-au ocupat și anexat anterior, inclusiv Crimeea și părți din regiunea de est Donbas.

Putin amenință cu represalii orice țară care se amestecă în conflict

Ministrul de externe a remarcat, de asemenea, China pentru tăcerea asupra războiului din Ucraina, avertizând țara să „joace după reguli”.

Război în Ucraina: Luptători britanici uciși de ruși într-o bază din Zaporoje

China a votat pentru menținerea Rusiei ca membru al Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite la începutul acestei luni și s-a abținut anterior de la un vot al Consiliului de Securitate care condamna invazia la începutul conflictului.

„China are nevoie de comerț cu G7. Reprezentăm aproximativ jumătate din economia globală. Și avem opțiuni”, a spus Truss.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a avertizat cu privire la represaliile „rapide” împotriva oricărei țări care se amestecă în conflict.

Într-o adresă către Consiliul Legislatorilor de la Sankt Petersburg, liderul rus a spus că „toate obiectivele vor fi cu siguranță îndeplinite” în războiul din Ucraina.

El a menționat: „Dacă cineva intenționează să se amestece în ceea ce se întâmplă din exterior, trebuie să știe că aceasta constituie o amenințare strategică inacceptabilă pentru Rusia.”

„Trebuie să știe că răspunsul nostru la contra-lovituri va fi fulgerător”.

Există îngrijorări tot mai mari pentru aproximativ 100.000 de civili care încă trăiesc în orașul asediat Mariupol.


…Ministrul Apărării din Marea Britanie: Rușii trebuie scoși din întreaga Ucraina, inclusiv din Crimeea…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version