in

Negocieri tensionate între Londra și Bruxelles. Cele două părți se acuză reciproc

Săptămâna viitoare echipele de negociere ale acordului post-Brexit se vor întâlni din nou, pentru discuții esențiale, însă, așa cum scrie Jornal Economico, toate întâlnirile dintre Londra și Bruxelles sunt considerate „esențiale” și în final nu se întâmplă nimic.

Runda de săptămâna viitoare va fi exact la fel: esențială la început și zadarnică la final, ambele părți vor încerca să pună povara unei alte serii de ore irosite în seama „adversarului”.

David Frost, din partea britanică și francezul Michel Barnier, din partea celor 27, sunt în ședințe informale până la reluarea negocierilor, dar rezultatele acestor întâlniri este descris de presa din Marea Britanie, dar și din restul Europei, ca fiind nule.

Guvernul britanic a minimalizat perspectiva de a ajunge la un acord cu Uniunea, până la sfârșitul anului (31 decembrie este termenul limită), anunțând că va fi „foarte dificil” să se întâmple acest lucru și învinovățind insistența Bruxelles-ului de a trata anticipat probleme dificile

Bruxelles-ul afirmă că fie aceste probleme dificile sunt rezolvate de pe acum, fie orice acord va fi, pe termen lung, condamnat să nu funcționeze. Pescuitul, libera circulație, granița dintre cele două Irlande și ajutoarele de stat destinate sectorului privat continuă să fie, în mare, pe agenda dezacordului dintre cele două părți.

Regatul Unit acuză UE că face „dificile în mod inutil” negocierile privind relaţiile post-Brexit

Boris Johnson a recunoscut public faptul că speranțele pentru un acord sunt în scădere. Dar analiștii au găsit în discursul său schimbări semnificative, care ar putea indica un angajament mai mare al britanicilor față de un acord până la sfârșitul anului.

După șase luni în care economia s-a oprit și Regatul Unit a fost una dintre țările cele mai afectate de scăderea PIB-ului, primului-ministru britanic i se pare acum că proximitatea, istoria acumulată și asemănările de gusturi și de producții dintre țara sa și cele 27 țări UE pot constitui un atu care ar trebui păstrat.

„Cum putem negocia când nici măcar nu știm cât de mare va fi ajutorul de stat în Regatul Unit anul viitor?”, a declarat o sursă de la Bruxelles, citată de The Guardian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Guvernul britanic investește sute de milioane de lire sterline în testarea rapidă a Covid-19

Guvernul britanic investește sute de milioane de lire sterline în testarea rapidă a Covid-19

Polițist pedofil. Un ofițer de poliție din Anglia recunoaște că a încercat să acosteze minori online

Polițist pedofil. Un ofițer de poliție din Anglia recunoaște că a încercat să acosteze minori online